[FOTO-VIDEO] Deschiderea Târgului Gaudeamus Litoral 2016

Caravana GAUDEAMUS revine la malul mării într-un nou amplasament mai generos şi mai accesibil: Piaţeta Perla din Mamaia. Târgul GAUDEAMUS Litoral 2016, organizat de Radio România prin Centrul Cultural Media şi Radio Constanţa, se va desfăşura până în15 augusţ în incinta unui pavilion expoziţional mobil.

Noul amplasament nu este singura surpriză pregătită de organizatori: peste 100 de evenimente – lansări de carte, lecturi publice, dezbateri, proiecţii de filme, prezentare de modă şi momente muzicale, o ofertă editorială pentru toate gusturile, vârstele şi buzunarele, concursuri cu premii şi Tombola GAUDEAMUS.

Târgul va fi deschis zilnic, între orele 15.00 şi 23.00, iar intrarea este liberă.

Preşedintele de onoare al acestei ediţii este domnul prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, preşedintele filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor şi profesor la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Două dintre proiectele iniţiate de Radio România sub genericul Programului LECTURA – Târgurile GAUDEAMUS vor fi reluate şi în acest an:
• Poliţia GAUDEAMUS – cititorii de pe plajă, surprinşi în flagranţ vor fi din nou amendaţi, ca la fiecare ediţie estivală GAUDEAMUS. Doar că, la GAUDEAMUS Litoral, amenda „se dă” la propriu şi constă în cărţi oferite de editurile participante la târg.
• Cărţile se întorc acasă – campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care va avea ca beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere. Volumele donate cu prilejul Târgului GAUDEAMUS Litoral 2016 vor avea ca destinaţie Şcoala generală din satul Oituz, comuna Lumina, judeţul Constanţa.

Chiar şi la un târg de vacanţă este întotdeauna loc pentru discuţii serioase. Radio Constanţa organizează vineri, 12 august, ora 18.00, la Muzeul de Artă, masa rotundă pe tema situaţiei culturii constănţene şi proiectele culturale necesare pentru oraş. Evenimentul va fi transmis în direct pe internet, cu proiecţie în pavilionul Gaudeamuş şi îi va avea ca invitaţi pe prof. dr. Angelo Mitchievici, preşedintele de onoare al târgului, dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă, Ioan Stanomir, politolog, profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti şi Decebal Făgădău, primarul oraşului Constanţa.

Tombola GAUDEAMUS adresată vizitatorilor – cumpărători de carte va fi organizată pe baza buletinelor de Vot al Publicului. Tragerea la sorţi va avea loc duminică, 14 augusţ la ora 19.30, iar premiul va fi oferiţ pentru al doilea an consecutiv, de REGIONAL AIR SERVICES – Aeroportul Tuzla: un zbor cu durata de 30 de minute deasupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla, pe care câştigătorul îl poate filma şi/sau fotografia.

Premiile ediţiei 2016 a Târgului GAUDEAMUS Litoral vor fi decernate luni, 15 augusţ la ora 18.00, astfel:
– Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor – locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte a Târgului, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului;
– Trofeele Presei – decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot pe baza Votului Publicului;
– Premiul Miss Lectura acordat de Casa de Modă Ilinca celei mai frumoase vizitatoare surprinse în pavilionul GAUDEAMUS;
– Premiul Tombolei GAUDEAMUS.

GAUDEAMUS Litoral încheie Caravana GAUDEAMUS 2016 (după ediţiile de la Craiova, Cluj-Napoca şi Oradea) şi este evenimentul cu numărul 94 în seria Târgurilor GAUDEAMUŞ iniţiate şi organizate de Radio România din 1994.

 

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles