[FOTO] Unul din cele mai impresionante simboluri ale Reşiţei, la şapte decenii de la edificare

În organizarea Centrului German „Alexander Tietz” din Reșița, marți, 3 mai a avut loc aniversarea celor 70 de ani de la inaugurarea Magazinului Universal din Reșița.

În cadrul întâlnirii organizate la Biblioteca Germană au luat cuvântul Erwin Josef Țigla – președintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, în calitate de organizator, Dorinel Hotnogu – consilier cultural al Primăriei Municipiului Reșița şi Gheorghe Jurma, publicist şi editor. Aceştia au prezentat publicului prezent, ziarul „Flamura Roșie” din anul 1952, în care a fost publicat un articol dedicat inaugurării Magazinului Universal din Reșița.

Despre unul din simbolurile oraşului de pe Bârzava au vorbit foști angajați, care au depănat amintiri din trecutul de glorie al Magazinului Universal, care, de la momentul inaugurării și până la construirea Magazinului Nera a fost cel mai modern spatiu comercial din oraş.

Magazinul Universal a fost construit pe locul unde în perioada anilor 1910 figura vestitul Spitz Park, fiind inaugurat la 4 Mai 1952. Suprafața acestuia este de 3629 mp, fiind structurat pe subsol (479 mp), parter (923 mp), etajul 1 (923 mp), etajul 2 (923 mp) și etajul 3 (381mp).

La finalul întâlnirii, toți cei prezenți au primit un plic filateric, realizat cu prilejul aniversării celor 70 de ani de la inaugurarea magazinului cunoscut de reşiţeni ca Universalul Vechi.

Sursa: facebook Bogdan Andrei Mihele

De același autor

Related Articles