[FOTO] Eveniment istoric în Valea Timocului provocat de ascultătorii Radio România Reșița

11128908_915895965142031_1037087322_n

Eveniment istoric în Valea Timocului. După 142 de ani de la înfiinţarea bibliotecii municipale din Kladovo este pentru prima dată când s-a primit fond de carte românească.

În prezența Excelenței Sale Iulian Nițu, consulul României în Valea Timocului, delegația Radio România Reșița a predat astăzi peste 1.000 de volume, poezie, literatură clasică și universală și carte pentru copii.

Cărți donate de ascultători care au dorit astfel să fie alături de românii de peste Dunăre care deși vorbesc limba romană, nu au avut până astăzi acces la tipăritură romanescă. Este de asemenea pentru prima dată când autoritățile sârbe acceptă carte românească intr-o instituție publică.
Managerul orașului Kladovo, oraș cu o populație de peste 27.000 de locuitori, peste 70% vorbitori de limbă romană, Radisav Ciuciulanovic a declarat că își dorește ca astfel de acțiuni să continue și pe mai departe și le mulțumește ascultătorilor pentru gestul făcut. Ciuciulanovic a mai spus că postul public este un partener de încredere și nu a uitat niciodată de românii din diasporă.
Managerul Studioului Regional Radio România Reșița, Laura Sgaverdea a precizat că acțiunea de astăzi este consecința unei campanii lansată în 23 aprilie, de Ziua mondială a cărții. În cele trei luni ascultătorii au demonstrat că sunt alături de Radio România Reșița și românii din Valea Timocului. Va mulțumim încă odată ca sunteți alături de noi!

 

De același autor

Related Articles