[FOTO] Erlend Krauser, pictorul muzical, se întoarce Acasă!

445

Erlend Krauser, artistul care mărturiseşte că este pictor muzical care nu lasă nici o culoare afară, revine Acasă în România pentru a susţine mai multe concerte în Timişoara, Râmnicu Vălcea, şi Bucureşti.

Artistul timişorean, prieten al radioului reşiţean şi susţinător al campanilor umanitare „Muzică pentru Viaţă” alături de managerul Radio România Reşiţa, Laura Sgaverdea, se întoarce în ţara de origine pentru a împărţi muzica sa conaţionalilor săi în numele prieteniei, pe care o defineşte drept respect.

Iubitorii muzicii sale sunt aşteptaţi  sâmbătă 6 aprilie, de la ora 21, la Reflektor Venue, evenimentul fiind intitulat „Discover Home“, biletele pentru concertul Discover Home din Timișoara pot fi cumpărate online sau de la fața locului.

În cadrul turneului, Erlend Krauser, va cânta şi la Râmnicu Vălcea, joi 5 aprilie și la Hard Rock Cafe – București în 9 aprilie.

Artistul  s-a născut într-o familie muzicală, tatăl fiind muzician profesionist, angajat al Filarmonicii Banatul și profesor la liceul de muzică. Mama sa obișnuia să cânte la pian. Are un frate mai mic, basistul Dieter Krauser. Bunica a fost verișoară cu actorul Johnny Weissmüller, interpretul personajului Tarzan.Erlend Krauser a început de la vârsta de 5 ani să cânte la vioară.

A devenit chitarist al formației Phoenix.În 1977 a părăsit România clandestin, împreună cu membri formației, fiind ascuns într-una din boxele Marshall ale lui Nicolae Covaci. Liderul formației nu le-a permis să își contacteze familia înainte de plecare, pentru a nu periclita planul.

Împreună cu Josef Kappl, s-a alăturat formației Lake. În 1980, a început să lucreze la Hamburg, unde s-a și mutat în următorul an.A mai cântat pentru perioade mai scurte sau mai lungi cu formațiile Goombay Dance Band, Taco, Ricky Shane și Putting On The Ritz.

Din 1982 până în 1984 a cântat cu formația hamburgheză Roter Mund.

În 1986 Erlend Krauser a conlucrat din nou cu Nicolae Covaci, cei doi înscenând opereta Evita a lui Andrew Lloyd Webber la teatrul din Osnabrück. Conform paginii oficiale a formației, efortul lor a fost încununat de un succes neașteptat de mare.

În 1991, Krauser a lansat albumul Flight Of The Phoenix, la casa de discuri. Pe lângă compozițiile lui Krauser, albumul conținea și două cover-uri, după Strawberry Fields Forever (The Beatles) și Riders on the Storm (The Doors). Recenzentul Alex Ferguson de la AllMusic a lăudat tehnica interpretativă a lui Krauser, descriindu-l a fi la confluența unor Pat Metheny, Wes Montgomery și George Benson, în ciuda producției rigide, mecanice și reci, care era dezavantajată de lipsa unei formații de studio. În afară de toboșarul Stephan „Stoppel” Eggert, acompaniamentele au fost înregistrate de Krauser, care a folosit din cu precădere sintetizatoare, în încercarea de a da albumului un aer New Age.

Este membru al formației James Last Orchestra din anul 1992.

În această seară, de la ora 22:15, la emisiunea    Boema, în exclusivitate pentru toţi ascultătorii Radio România Reşiţa, Erlend Krauser vă aşteaptă cu mărturisiri de suflet, pentru voi toţi şi pentru fiecare în parte.

Anca Bica Bălălău