[FOTO] Caravana Gaudeamus revine la Timişoara

ora 12.40

Târgul de carte Gaudeamus organizat de Radio România va avea o ediţie internaţională. Aceasta va avea loc la Timişoara, în anul 2021, când municipiul va fi capitală culturală europeană. Iniţiativa aparţine preşedintelui director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin şi i-a fost prezentată primarului Nicolae Robu, azi, în deschiderea Târgului. Robu a apreciat că este o idee excelentă şi a promis că proiectul va fi dezvoltat cât mai curând dat fiind că o ediţie internaţională a Târgului Gaudeamus în anul în care Timişoara e capitală culturală europeană trebuie pregătită din timp. Târgul de Carte organizat de Radio România se desfăşoară, în Piaţa Libertăţii, până după-amiază.

ora 8.00

În plin an Centenar, Caravana Gaudeamus revine la Timişoara pentru ediţia cu numărul 10. 100 de ani ai României, 90 de ani de Radio România şi revenirea caravanei în viitoarea Capitală Culturală Europeană 2021, sunt, fiecare în sine, un motiv de sărbătoare. Radio România vă aşteaptă între 13 şi 17 iunie, în Piaţa Libertăţii, la un adevărat festin literar, pe măsura momentelor istorice pe care le aniversăm în acest an. Sărbătoarea cărţii, reluată la cererea publicului timişorean, este organizată de Radio România, prin Echipa Gaudeamus şi Radio Timişoara, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, şi vă aşteaptă peste câteva zile cu o ofertă de nerefuzat:

  • Cele mai prestigioase edituri din România. Numărul mare al participanţilor şi varietatea domeniilor editoriale abordate sunt garanţia pentru o ofertă bogată, pentru toate gusturile, vârstele şi preocupările;
  • Importante reduceri de preţuri, inclusiv pentru titluri recente, pachete promoţionale şi serii de autor;
  • Standul Centenar România, cu o bogată selecţie de volume dedicate acestui moment istoric, care pot fi studiate aici şi achiziţionate de la standurile participanţilor;
  • Tombola Gaudeamus, cu premii extrem de atractive – două tablete şi un laptop oferite de IndECO Grup;
  • Concursul Lectura la doi paşi, adresat liceenilor şi organizat de Radio România Timişoara, reprezentând etapa zonală a Concursului Naţional de Lectură Mircea Nedelciu.
  • Campania de donaţii Cărţile se întorc acasă, prin intermediul căreia volumele donate la târg, de către vizitatori ajung, prin intermediul Radio România, în biblioteci publice din această zonă a ţării.

Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 13 iunie, la ora 12:00, şi va fi precedată de o conferinţă de presă care se va desfăşura începând cu ora 11:30, în incinta târgului. Programul de vizitare, adaptat zilelor lungi de vară, este următorul: miercuri – vineri, între orele 11:00 şi 21:00, sâmbătă, între orele 10:00 şi 21:00 şi duminică, între orele 10:00 şi 18:00. Intrarea este liberă.

Târgul Gaudeamus Timişoara – un eveniment organizat de Radio România. Parteneri: BRD Groupe Société Générale şi IndEco Grup. Parteneri media: Agenda, Agenţia de presă Rador, mediaTRUST, Publi Tim şi Timiş online – www.tion.ro.

Detalii suplimentare privind această ediţie a Târgului Gaudeamus Timişoara, pe www.gaudeamus.ro sau la Secretariatul Gaudeamus. Persoană de contact: Connie Chifor (tel. 0745.109.649, e-mail connie@gaudeamus.ro).