Se pare că pandemia a reuşit să declanşeze şi efecte pozitive, dorinţa oamenilor de a socializa prin artă este imensă şi drept dovadă, că evenimentele culturale de calitate nu au fost uitate, este faptul că biletele pentru cea de-a XXV-a ediţie a Gărâna Jazz Fest, care sărbătoreşte un sfert de secol de jazz, s-au epuizat într-o singură zi de la punerea lor în vânzare!

Dragi prieteni ai festivalului,
abonamentele puse în vânzare pentru Gărâna Jazz Festival 2021 s-au epuizat.
Ne dorim să suplimentăm numărul biletelor, dar acest lucru va fi posibil doar dacă autorităţile vor renunţa la restricţiile actuale şi vor stabili o creştere a numărului maxim de persoane care pot participa la un eveniment cultural în aer liber.

Urmăriţi-ne anunţurile pe facebook sau instagram.
Sperăm să revenim cu veşti bune luna viitoare
„, au scris organizatorii pe reţelele de socializare.


Între 7-11 iulie, Gărana Jazz Fest sărbătoreşte un sfert de secol de jazz la poalele Semenicului într-o ediţie de 5 zile, ce va găzdui maeştrii improvizaţiilor jazz din diferite colţuri ale lumii, spre bucuria fanilor prezenţi la scena din Poiana Lupului.

Pentru prima oară la Gărâna Jazz Festival, muzicianul tunisian Dhafer Youssef va face să răsune în Poiana Lupului, în prima zi de festival, „Sounds Of Mirrors” – oda sa închinată prieteniei ăi spiritelor înrudite care se reflectă reciproc în muzică.

Toţi muzicienii invitaţi anul acesta la festival sunt în mare parte înrudiţi muzical. Toţi au în comun un fel aventuros de a aborda muzica jazz: inspirându-se din muzica electronică, aşa cum o face Bugge Wesseltoft sau Sebastian Studnitzky, sau din muzica tradiţională a ţărilor natale, ca Avishai Cohen, Shri, Mohini dey, Trygve Seim, Lars Danielsson ori Vasko Atanasovski sau ca aventuroşii muzicieni japonezi şi argentinieni de la Gaia Quatro.

Înrudiţi, sub semnul virtuozităţii şi inovării sunt Horea Crişovan (Vandercris) şi Francesco Bearzatti sau inegalabilii Nils Petter Molvaer şi Eivind Aarset. Iar Vincent Peirani, Émile Parisien şi David Helbock reuşesc remarcabil să confirme că „funcţia muzicianului de jazz este să simtă” (Lennie Tristano).

Programul Gărâna Jazz Festival 2021:

Miercuri, 7 iulie:
o Vincent Peirani & Émile Parisien – Abrazo
o Dhafer Youssef – Sounds of Mirrors

Joi, 8 iulie:
o Gaia Quatro
o Trygve Seim Helsinki Songs
o Avishai Cohen w/ Mark Guiliana & Elchin Shirinov
o Vasko Atanasovski Quartet

Vineri, 9 iulie:
o Francesco Bearzatti Tinissima Quartet – Zorro
o Shri & Bugge Quartet
o Nils Petter Molvaer Band

Sâmbătă, 10 iulie:
o Helbock / Jansen / Studnitzky
o Mohini Dey w. Gino Bank? Rhythm Shaw, Mark Hartsuch

Duminică, 11 iulie:
o Lars Danielsson Liberetto – Cloudland
o Vandercris

Să Fie Într-un Jazz Bun. Aşadar, Gărâna Jazz Festival: Jazz DO IT!

Actualizările din programul festivalului şi informaţiile despre muzicieni, bilete, posibilităţile de transport în zonă şi cazare la Gărâna sunt disponibile pe www.garana-jazz.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.