[FOTO] Aniversarea a 50 de ani de existență a Muzeului Satului Bănățean Timișoara, singurul muzeu al satului din vestul țării, sărbătorită la Reşiţa!

Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici“ Caraș-Severin, Forumul Democrat al Germanilor din județul Caraș-Severin, Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița, Muzeul Satului Bănățean Timișoara și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala „Ștefan Naciu“ Caraș-Severin organizează, luni 13 septembrie de la ora 17:00 la Reșița, prezentarea de carte – „Portul tradițional din Banatul de Câmpie. Postavuri“ cu autorul muzeograf-etnograf Marius MATEI de la Muzeul Satului Bănățean Timișoara.

Evenimentul va avea loc în cadrul primitor al Bibliotecii Germane „Alexander Tietz“ din Reșița.

Colaborarea deosebită a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și aniversarea a 50 de ani de existență a Muzeului Satului Bănățean Timișoara prilejuiește și această întâlnire cu un reprezentant al singurului Muzeu al Satului din vestul țării.

Tradiţiile sunt indicatoare ce conduc adânc în subconştientul nostru şi ne asigură sentimentul apartenenţei la acest neam românesc.

Marius Matei este un împătimit iubitor de tradiţii , vocaţia sa fiind aceea de le  duce mai departe frumuseţea lor în timp, fiindcă tradiţia este o comuniune cu misterul istoriei.