[FOTO] Poftiţi la teatru !

Teatrul de Vest Reşiţa prezintă, duminică 12 martie,  două spectacole pe scena Palatului Cultural. De la ora 11 spectacolul pentru copii „Zâna Trandafirilor Albaştri”, după un text original de Camelia Ghinea care, creează atmosfera de basm pentru copii, părinți și bunici.

Distribuţia: Florin Ibraşi, Sorin Fruntelată, Luisa Maruşca, Răzvan Ciocoi, Mihaela Teodora Winter, Alexander Muntean, Sofia Rohozneanu, Roberta Kloţbir, regia Camelia Ghinea.

 Seara, de la ora 19, Spectacolul„Migraaaaanți” sau „Suntem prea mulți pentru nenorocita asta de barcă”, un text de Matei Vișniec, regia Ovidiu Caița, scenografia Oana Cernea, spectacol ce a avut premiera pe ţară în prima zi a Festivalului teatru „Scena ca o stradă”  ediția 2017.

Distribuţia: Marian Stan, Camelia Ghinea, Dan Mirea, Ileana Căprariu, Marius Tudor, Andrada Samoilă, Sorin Fruntelată, Roxana Olşanschi, Florin Ibraşi, Valentin Neacşu.

„Migraaaaanți” este un text scris de  Matei Vişniec cu interferenţe tragice şi sfâşietoare care îmbină realitatea imediată cu viitorul incert ale unei lumi care, este aşezată în două tabere: pro şi contra,  un spectacol ce înfăţișează o realitate cutremurătoare despre situația refugiaților din țările musulmane.Este foarte greu să accepți ororile războiului și este și mai greu să fii conștient că ele sunt în plină desfășurare la momentul când acest spectacol este pus în scenă, după ce 1,2 milioane de persoane au venit din Orientul Apropiat, trecând  marea pentru a se refugia în Europa.

Despre acest spectacol realizat în Banatul de Munte, dramaturgul Matei Vişniec ne-a declarat în exclusivitate pentru Radio Reşiţa:

„Spectacolul „Migraaaaanți”, pus în scenă de Teatrul de Vest, este un fel de miracol al întâlnirii dintre niște oameni care știu să facă un lucru bun.Textul este unul dintre cele mai bune pe care le-am scris, dar am avut ocazia să mă întâlnesc aici cu un regizor foarte bun, cu un scenograf care a avut idei, actori și un public foarte buni”!

Anca Bica Bălălău