Festivalul Internaţional de Folclor “Hercules” a ajuns la a 52-a ediţie

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, Primăria și Consiliul Local Băile Herculane vor organiza în perioada 4-8 iulie 2022 Festivalul Internaţional de Folclor „Hercules“, ediţia 52.

Manifestarea se bucură de un real succes, fiind unul dintre cele mai longevive festivaluri din ţară. Acest lucru a fost remarcat de specialiştii în domeniu, fiind inclus în circuitul celor mai reprezentative festivaluri din ţară şi străinătate.

Participanţii de peste hotare, dar şi cei din ţară şi din Caraş-Severin, vor aduce pe Valea Cernei cântecul şi jocul tradiţional, oferind momente de neuitat prin evoluţia scenică extraordinară.

Model multicultural şi multietnic, Banatul Montan a invitat şi formaţiile minorităţilor din judeţ pentru a menţine ideea de bună convieţuire din acest spaţiu.

Și la această ediție a Festivalului Internaţional de Folclor „Hercules“ vor străluci deopotrivă ansambluri binecunoscute de copii şi tineret.

Festivalul Internaţional de Folclor „Hercules“, ediţia 52 are o largă adresabilitate, atât în rândul specialiştilor, cât şi a cetăţenilor români şi străini, iubitori de frumos şi care păstrează identitatea naţională.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin realizează prin acest eveniment cultural o simbioză între cultura tradiţională şi turismul din minunata staţiune, Băile Herculane, fiind promovat astfel întreg Banatul de munte.

Întâlnirea delegațiilor din cadrul manifestării este gândită să stabilească punți de legătură între organizatori și colaboratorii invitați.

Fiecare ansamblu va primi din partea organizatorilor un cadou cultural, fapt ce le va aminti participanților peste vremuri momentele minunate petrecute la „Hercules“ 2022.           

De același autor

Related Articles