Don Quijote de Richard Strausş cu Orchestra Naţională Radio

132

Vineri, 23 februarie, de la ora 19:00, Orchestra Naţională Radio invită publicul la o călătorie simfonică în lumea celebrului hidalgo Don Quijote şi a scutierului său, Sancho Panza, imaginată muzical de Richard Strausş în poemul simfonic cu acelaşi nume. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul Cristian Oroşanu, un nume familiar publicului de la Sala Radio pentru colaborările sale frecvente cu orchestrele radio.

Subintitulată Variaţiuni fantastice pe o temă în caracter cavaleresc, lucrarea este o spumoasă simfonie concertantă pe două voci principale – violoncel şi violă, care personalizează aventurile celor doi protagonişti din cunoscutul roman de Cervantes. Vor da viaţă sonoră acestor două voci violoncelistul Filip Papa şi violistul Daniel Vagner, soliştii invitaţi ai concertului.

Poemul simfonic Don Quijote va fi precedat în program de Simfonia nr. 104 în re major – London, de J. Haydn.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Interneţ pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.