Distracție în familie cu Radio Reșița de 1 IUNIE

889

La Radio Reșița de 1 IUNIE copiii au fost vedetele.

Pe ei i-am sărbătorit în cel mai mare eveniment de joacă. A fost distracție în familie cu Radio Reșița de Ziua Copilului. În centrul Reșiței au avut loc un concurs de biciclete, ateliere de robotică, facepainting și împletit brățări, de teatru de improvizație, caricaturi și portrete, KidsYoga, toate într-o zi specială pentru cei mai mici locuitorii ai municipiului.

Recunosc că am avut mari emoții, nu știam din cauza vremii, evident cum vom putea derula acest eveniment minunat. Ziua Copilului este un prilej de bucurie, bineînțeles pentru cei mari, dar și pentru cei mici, care au venit în număr extrem, extrem de mare. Au venit să participe la concursul de biciclete organizat împreună cu Fabrica de Bicicliști și Bike Atack din Reșița, de acești băieți extraordinari care întotdeauna sprijină acțiunile noastre. Au venit să vadă cum funcționează o imprimantă, 3 D și ce face acest atelier de robotică despre care noi vorbim adesea la Radio Reșița și evident, au venit să se bucure de caricaturile făcute de elevii talentați ai Liceului de Artă Sabin Păuța din Reșița. După concursul de biciclete a copii au avut parte de o recuperare alături de o antrenoare de yoga. De la cei mai mici și până la cei mai mari au făcut yoga aici în centrul Reșiței. Nu putem să nu-i apreciem și pe micii dansatori și pe cei care au urcat pe scena din centru să cânte și să ne încânte. A fost o zi plină de evenimente sportive, culturale, de îndemânare de toate felurile. Și copiii voluntari de la Centrul Mansarda s-au întrecut și astăzi ca de fiecare dată,  i-au pictat pe ceilalți copii, au confecționat brățări și la rândul lor i-au învățat pe cei mai mici să le facă. Prin urmare, am avut un centru al municipiul Reșița plin de copii care au învățat să facă lucruri și s-au bucurat de tot ce copilăria le poate oferi. La mulți ani tuturor copiilor! Ne bucurăm că am putut să fim împreună alături de cei mai mici!”, a declarat Laura Sgaverdea, managerul Radio România Reșița.

Cei mici s-au arătat încântați de acțiunile distractive din centrul Reșiței:

”Am venit la această mare sărbătoare. Mi-a plăcut că m-am putut picta pe față. Mi-a plăcut mult la evenimentul organizat de Radio Reșița și doresc să se mai organizeze și cu alt prilej”.

”Am venit în centru ca să mă distrez. Mi-a plăcut la atelierul de caricatură.  Mi-ar plăcea să se organizeze cât mai des astfel de concursuri și jocuri”.

” Mi-a plăcut să fiu desenat. A fost super distractiv. Doresc să mai particip la astfel de activități.”

” Mi-a plăcut să mi se facă portretul și a fost distractive să fiu alături de alți copii. Doresc ca Radio Reșița să mai organizeze astfel de acțiuni.”

La sărbătoarea Radio Reşiţa de 1 iunie, copiii s-au putut delecta şi cu realizările liceenilor din Clubul de Robotică. Am avut Atelier de robotică al voluntarilor “For Life” de la Colegiul Naţional “Traian Lalescu” din Reşiţa:

De asemenea după concursul de biciclete cei mici s-au putut relaxa la KidsYoga cu Mioara Bloju, coordonatoarea acestor cursuri în municipiul Resita:

… şi au avut prilejul să participe şi la ateliere de face painting şi caricatură, coordonate de voluntarii Asociaţiei “Mansarda”, sesiuni de dans şi recitaluri de muzică uşoară, populară şi corală, dar şi teatru pentru copii.

Edilul municipiului de pe Bârzava, Ioan Popa, în trecere prin centrul urbei, a mărturisit că în opinia sa acţiunea Radio Reşiţa, dedicată copiilor a fost una deosebit de reuşită:

Vă mulțumesc foarte mult pentru ceea ce faceți, pentru reșițeni, pentru cărășeni, pentru bănățenii noștri. O acțiune extraordinară astăzi, 1 iunie, împreună cu Primăria Reșița. Iacă-tă aici suntem vecini, parteneri ca întotdeauna și mă bucur să vă ascult. Copiii de la liceul de artă sunt fantastici, văd și foarte, foarte multă lume în zona de pictură, de portrete, e tot centrul plin și chiar și vremea ne-a protejat. De data asta s-a învârtit furtuna în jurul nostru, dar, ne-a lăsat. Le doresc tuturor copiilor la mulți ani de ziua lor și părinților să le acorde cât mai mult timp de calitate“.

Sărbătoarea copiilor, veniţi cu zecile în centrul civic al municipiului Reşiţa la o acţiune de suflet, organizată de Ziua Internaţională a Copiilor, i-a adus alături de ei pe părinţi, dar şi pe bunici:

De ziua lor, o mulţime de copii de toate vârstele au participat la o foarte animată competiţie de biciclete organizată pe grupe de vârstă. Încurajaţi de părinţi, bunici şi prieteni, participanţii au parcurs un traseu sinuos, pregătit special pentru ei de Daniel Crista, unul dintre cei mai valoroşi ciclişti ai României. Un concurs reuşit şi o bună reclamă făcută sportului pe două roţi, a apreciat la final performerul reşiţean:

“Mă bucur foarte mult că am reușit să facem acest concurs de 1 iunie, aproape 60 de copii au fost în centru, nu ne așteptam să fie un număr atât de mare, dar aparent există un potențial pentru cicliștii reșițeni și chiar mă bucur foarte, foarte mult. Le-am făcut un traseu destul de dificil și cam lung, dar cred că s-au descurcat foarte bine. Eu eram deschizătorul traseului și de fiecare dată când ajungeam în S-uri mă prindeau copiii și îmi era un pic rușine așa, mă gândeam: dar copiii ăștia chiar merg tare! Adică nu se joacă. Din fericire, nu am avut niciun incident.”

Un concurs destul de greu, dar foarte distractiv, au spus tinerii biciclişti:

În centrul civic al municipiului Reșița, copiii au mai avut prilejul să participe la:

– Atelierul de robotică al voluntarilor For life de la Colegiul Național Traian Lalescu

– Atelierul de caricaturi și portrete realizate de elevii Liceului de Arte “Sabin Păuța”

– Atelierul de face painting și împletit brățări al voluntarilor Mansarda

***

REȘIȚA

Ora 11.00 – în centrul civic al municipiului Reșița vă așteptăm la un concurs de biciclete

Ora 13.00- în centrul civic al municipiului Reșița vă așteptăm la:

– Atelier de robotică al voluntarilor For life de la Colegiul Național Traian Lalescu

– Atelier de caricaturi și portrete realizate de elevii Liceului de Arte “Sabin Păuța”

– Atelier de face painting și împletit brățări al voluntarilor Mansarda

– KidsYoga cu Mioara Bloju

– Atelier de teatru de improvizație

– Standul – Jucării pentru alți copii- tu aduci o jucărie și iei alta în loc!

– Jocuri distractive

De la ora 14.30 elevii clubului de dans sportiv Mystic Reșița vă provoacă la dans.

Ora 15.00 – program muzical oferit de elevii Liceului de Arte Sabin Păuța

Ora 17.30 – Spectacol de teatru pentru copii susținut de Teatru DA Reșița

Toboșarul festivalului: Sergiu FÂRTE,  Sighișoara

CEI TREI PURCELUȘI – Teatrul  IUHU LENT, Timișoara

GREIERELE ȘI FURNICA –  Teatrul DA, Reșița

CARTEA JUNGLEI – Teatrul  IUHU LENT, Timișoara

CĂSUȚA DIN PĂDURE, după frații Grimm – Teatrul de păpuși ALBINUȚELE, Brașov

Ateliere creațive pentru copii cu Teatrul ȚONȚONEL.

La baza de agrement de la Şură – Loc Splendid, de pe raza municipiul Reşiţa s-a desfăşurat de la ora 16.00 un spectacol dedicat Zilei Internaţionale a Copiilor.

CARANSEBEȘ

În Parcul Teiuș de la ora 10.00 au avut loc concursuri de desene pe asfalt, de alergare și de biciclete, urmate de teatru pentru copii şi spectacole folclorice.

BOCȘA

La Bocșa s-a sărbătorit de la ora 10.00 pe stadionul Izvorul o competiție de fotbal rezervată copiilor cu vârsta sub 14 ani, apoi cu teatru de păpuși în Parcul Pescăruș din Bocșa Română, dansuri populare şi premierea concursului de poezii “Gânduri către Dumnezeu”.

BĂILE HERCULANE

La ora 11.00 copiii au fost invitați la Poliția Băile Herculane unde au putut vedea cum lucrează polițiștii și jandarmii, dar şi echipamentul din dotarea acestora.

De la ora 16.00 sărbătoarea a continuat în Parcul Central cu spectacolele oferite de actorii Teatrului DA: Pisici pentru pitici și Balaurul Zburător.

ORAVIȚA

Ora 11.00 – În Poiana Brădet are loc un concurs de biciclete și de alergare – WOLF S RUN

OȚELU ROȘU

Ora 10.00-Festival Lumea Copilăriei cu spectacole de teatru pentru cei mici și ateliere de creație.