Dirijorul Ciprian Marinescu, de pe scenele din Japonia la Sala Radio

Miercuri, 7 martie, de la ora 19:00, Orchestra de Cameră Radio prezintă un concert Beethoven & Mozart la Sala Radio, sub bagheta unui dirijor a cărui carieră se întinde pe două continente, Europa şi Asia: Ciprian Marinescu.

Dirijor invitat principal al prestigioasei Kansai Philharmonic Orchestra, Ciprian Marinescu este o prezenţă cunoscută pe scena muzicală japoneză, atât ca dirijor, cât şi ca interpret de muzică de cameră. Cu prilejul concertului de la Bucureşti, va aduce la Sala Radio, ca solist invitat, pe pianistul Hiroaki Yamaguchi, un apreciat muzician atât în Japonia, cât şi în plan internaţional, fiind deopotrivă şi un foarte talentat aranjor.

Pe afişul concertului se vor afla Uvertura Creaturile lui Prometheus, op. 43, şi Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră în do major, op. 15, de L. van Beethoven, şi Simfonia nr. 35 în re major – Haffner, de Mozart.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.