Duminică, 14 aprilie (ora 17:00), Orchestra de Muzică Populară Radio vă invită la Sala Radio la o nouă întâlnire cu folclorul autentic.

Sub genericul Dialog al generaţiilor prin cântec, concertul folcloric este conceput în jurul a două apreciate soliste de muzică populară: Ioana Maria Ardelean şi Cornelia Ardelean Archiudean, care ne poartă în ţinutul bistriţean împreună cu o pleiadă de invitaţi speciali: Gheorghe Turda, Floarea Calotă, Gheorghe Roşoga, Gheorghiţa Nicolae, Alexandru Pugna, Maria Tănase Marin, Maria Golban Şomlea, Ilie Medrea, Radu Lazăr, Liviu Buţiu, Antonela Ferche Buţiu, Andra Ioana Matei, Roxana Bădescu, Vlăduţ Sărmaş şi Ansamblul Baltagul din Monor, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Cornelia Ardelean Archiudean a studiat la Şcoala Populară de Artă cu profesoara Angela Moldovan şi primi paşi în carieră i-a făcut la Casa de Cultură a Sectorului 5 din Bucureşti. După ce a câştigat concursul de interpretare Floarea din grădină, a cântat în cadrul ansamblului folcloric Ciocârlia – rampă de lansare pentru mulţi interpreţi ai muzicii populare româneşti, dar şi alături de alte formaţii artistice din Bucureşti. Repertoriul său variat cuprinde peste 200 de cântece din zona de Câmpie a Transilvaniei. Printre recentele realizări se numără, în 2015, albumul de cântece Ţi-am cântat lume o viaţă, piese culese din satul Ocniţa şi înregistrate în stil tradiţional.

Ioana Maria Ardelean a crescut într-o familie de iubitori ai folclorului autentic, o influenţă importantă asupra sa având mătuşa ei, Cornelia Ardelean Archiudean. Este astăzi un apreciat „mesager” al satului şi al cântecului bistriţean, pe care îl poartă în festivaluri şi pe scene din întreaga ţară.

Evenimentul va fi prezentat de Georgel Nucă şi se va derula sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraş.

Coproducător: Televiziunea Favorit. Parteneri media: Radio Antena Satelor şi Radio România Actualităţi. Sponsor: S.C. Jidvei S.A.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.