14. Radio Romania Resita - Banner Festivalul RADIRO

Sâmbătă, 20 septembrie 2014

La Bucureşti începe astăzi, cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional al Orchestrelor de Radio – RadiRo.

Orchestra Simfonică Radio din Finlanda va susţine în această seară concertul inaugural, la Sala Radio.

Orchestra Simfonică Radio din Finlanda se află pentru prima dată pe o scenă din România.

Alături de ansamblul finlandez vor evolua două nume de referinţă ale peisajului muzical internaţional : dirijorul american Joshua Weilerstein şi pianistul Jonathan Biss.

Orchestra Simfonică Radio din Finlanda susţine turnee în toată lumea şi este foarte apreciată în ţara sa de origine, care numără mai multe orchestre pe cap de locuitor decât oricare altă ţară din lume.

Concerte la o performanţă ridicată

„Pentru o săptămână, Bucureştiul va deveni capitala europeană a muzicii clasice. Este îmbucurător faptul că acest Festival Internaţional al Orchestrelor Radio stârneşte interesul atât al ascultătorilor, cât şi al iubitorilor de muzică din întreaga Europă şi nu numai.

Suntem bucuroşi să vă putem oferi concerte la o performanţă ridicată, absolut comparabil cu ceea ce se întâmplă în marile săli de concerte din lume. Radio România rămâne şi dovedeşte şi cu acest prilej că în domeniul cultural, este lider în piaţa de media din România”, a afirmat preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, organizatoarea evenimentului, Ovidiu Miculescu.

Cinci mari orchestre radio europene participă la ediţia din acest an, al cărei preşedinte de onoare este dirijorul Cristian Mandeal.
„Sunt foarte onorat şi bucuros să pot face parte din echipa care se ocupă îndeaproape de acest festival. Este o iniţiativă foarte, foarte valoroasă, care porneşte de la noi din ţară şi care, cine ştie, poate se va prelua şi în alte spaţii ale lumii”, a spus Cristian Mandeal.

Concertul de deschidere va fi transmis în direcţ de la ora 19:00, de posturile Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

Festivalul RadiRo – o organizare marca Radio România – este singurul eveniment muzical european care îşi propune să aducă în atenţie extraordinara varietate repertorială, actualitatea şi excelenţa artistică a ansamblurilor simfonice radio din Europa.

În cele 8 zile de festival vor concerta la Sala Radio  5 orchestre, într-un program artistic dedicat muzicii lui Richard Strausş în anul în care se împlinesc 150 de ani de la naşterea marelui compozitor german.

Vineri, 19 septembrie 2014

Vă informăm că deschiderea Festivalului RadiRo va avea loc mâine, sâmbătă, 20 septembrie, ora 19.00, la Sala Radio, când este programat CONCERTUL ORCHESTREI SIMFONICE RADIO DIN FINLANDA.

Toate concertele Festivalului vor începe la ORA 19.00, iar accesul publicului în sală este permis până cel târziu la ora 18.50.

Întrucât concertele vor fi filmate şi înregistrate, nu este permis accesul în sală al copiilor sub 6 ani. Este interzisă folosirea camerelor de fotografiat şi/sau de filmat pe durata concertelor.

_Festivalul RadiRo, organizat de Radio România, se va desfăşura în perioada 20 – 27 septembrie la Bucureşti şi va găzdui 5 orchestre radio europene: Orchestra Simfonică Radio din Finlanda, Orchestra Simfonică Radio din Praga, Orchestra Simfonică Radio din Stuttgart, Orchestre National de France şi Orchestra Naţională Radio._

_Pentru informaţii detaliate despre programul şi invitaţii acestei ediţii, vă rugăm să accesaţi pagina web a festivalului,
www.radirofestival.ro [1] şi pagina de Facebook https://www.facebook.com/radiro.festival [2]._

Ultimele bilete la concertele festivalului sunt disponibile pe bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio
semnalizate Bilete.ro, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.