Dan Şanta, reales membru în Comitetul Radio al EBU

Dan Şanta, Director Relaţii Internaţionale Radio România, a fost reales membru în Comitetul Radio al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), în cadrul EBU Radio Assembly, care s-a desfăşurat în intervalul 27 – 28 aprilie a.c. la Atena.

‘Este o onoare pentru mine să fiu reales membru în Comitetul Radio al EBU. Cred că, pentru Radio România, aceasta este o oportunitate de a continua să fie reprezentată şi să participe activ în comunitatea radio a EBU. Posturile publice de radio au nevoie de o viziune şi strategii comune pentru a naviga în peisajul media complicat al zilelor noastre. Este exact ceea ce oferă EBU, prin Comitetul Radio’, a declarat Dan Şanta.

Comitetul Radio al EBU este un organism decizional care are ca scop reprezentarea comunităţii radio a organizaţiei, iar componenţa sa se schimbă prin vot la fiecare doi ani.

La această sesiune de alegeri a fost ales un nou Preşedinte al Comitetului Radio, este vorba despre Sybile Veil, care ocupă în prezent funcţia de Preşedinte Director General al Radio France.

EBU Radio Assembly a adus în dezbatere teme de interes referitoare la dinamica radioului în contextul media actual, la rolul său în situaţii de urgenţă, cum e cazul războiului din Ucraina, adaptarea la noi formate audio, cum sunt podcasturile sau aplicaţiile mobile, şi la noi strategii de distribuţie a conţinutului audio.

Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice

De același autor

Related Articles