Centrul de Tineret Mansarda Reșița, va găzdui joi, 3 iunie 2021, de la ora 17.00 o întâlnire cu Bogdan Dunăreanu, voluntar senior în echipa noastră. Bogdan studiază film în Marea Britanie, la University of Essex. “Cum să iei decizii?” este numele sesiunii pe care chiar Bogdan l-a ales pentru a vorbi altor tineri despre cum a fost pentru el să ia decizia de a aplica la o facultate în Anglia și cum a ajuns să opteze pentru secția de film.

În perioada liceului elevii se luptă pentru alegerea unei specialități universitare. Invariabil, adulții din viața lor așteaptă răspuns la întrebarea „ce vrei să te faci când vei fi mare”. Aproape toți tinerii trec prin această fază confuză din viață. Își fac griji, nu vor să dezamăgească și nu găsesc întotdeauna calea ușoară spre o decizie.

Când este vorba de a studia în străinătate o dată în plus se nasc întrebări de genul: “câți bani trebuie să cheltuiesc?”, „cât timp vreau să studiez?”, „care cursuri îmi vor oferi competențele pe care aș dori să le învăț?”, „dacă optez spre facultatea de…, cursurile îmi vor aduce beneficii bune în ceea ce privește angajarea?”. Sunt exemple de întrebări pe care orice tânăr și le adresează pentru a ajunge la obiectivul final: decizia spre o calificare superioară.

Decizia spre o facultate este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le ia un tânăr. Dacă ajunge să urmeze un drum greșit, nu se va putea bucura de ceea ce face apoi toată viața de adult. Cine își dorește să-și piardă timpul făcând ceva ce nu-i place?!

Lansăm invitația tinerilor din Reșița, poate discuția cu Bogdan îi va ajuta să fie mai aproape de ce anume îi interesează. Poate vor găsi argumente în sprijinul unei decizii cu privire la modul de alegere a cursurilor potrivite.

Întâlnirea se va termina într-un mod foarte plăcut, cu proiecția în premieră a filmului realizat de Bogdan Dunăreanu pentru susținerea examenului de licență. (Consilier pentru tineret, Daniela Lupșan)