Un weekend pentru un an: peste 130 de evenimente, gratuitate la transport și un oraș pregătit pentru a fi luat la pas

Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii este un adevărat weekend pentru întreaga familie. Pe 17-19 februarie, vă așteaptă zeci de momente numai bune pentru a petrece cu adevărat timp împreună, de la cei mici la bunici.

Vineri, 17 februarie, de la ora 19:00, vă așteptăm în Piața Unirii la un spectacol aer liber, pentru toate vârstele. Concertele de muzică electronică, rock și tradițională reinterpretată ne vor ține în mișcare, iar cei mici vor fi fascinați de spectacolul de acrobații aeriene Muaré Experience și de un spectacol video de zile mari.

Spectacolele Păpuși gigant în cartier readuc publicul în lumea copilăriei, pe 17 februarie în Parcul Clăbucet, și pe 18 februarie în Parcul Dacia, începând cu ora 17:00.

În zilele de 17, 18 și 19 februarie, între orele 10:00 și 17:00, va avea loc fascinantul XR Show Spotlight Heritage Timișoara, ce oferă tururi ghidate la Experimentarium (Universitatea Politehnica Timișoara) care includ demonstrații de fizică și  experimente de chimie care ne împrietenesc cu știința.

Pe data de 18 februarie, aveți parte de vizite ghidate, jocuri și ateliere de lectură pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani la Uzina de Apă Industrială, alături de scriitoarea Ramona Miza, precum și la Stația de Tratare a Apei Urseni, alături de scriitorul Robert Șerban.

La Cinema Victoria, pe 18 februarie, de la ora 13:00, are loc proiecția animației pentru copii Manou, aventuri în zbor, iar pe 19 februarie, de la aceeași oră, Aventurile lui Pil.

Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara invită vizitatorii mari și mici să observe orașul dintr-o perspectivă nouă, de la înălțimea schelei pline de vegetație care se înalță în Piața Victoriei.

Nu în ultimul rând, pe 19 februarie, începând cu ora 14:00, cei interesați se pot alătura turului istoric ghidat pentru familii Clădiri și povești în Cartierul Fabric.

Accesul la evenimentele din piețele centrale este gratuit. Tot gratuit este și transportul în comun, pe toată durata weekendului 17 -19 februarie. Pentru a evita aglomerarea zonei centrale, având în vedere și restricțiile impuse de aspectele organizatorice, am adaptat orarul și regimul de frecvență al vehiculelor de transport public, pentru a putea prelua un număr sporit de călători. Aveți, așadar, toate motivele să lăsați mașina acasă și să vă bucurați de spectacolul oferit de orașul văzut la pas.

Programul weekendului este bogat în activități pentru întreaga familie. Pentru mai multe detalii, vizitați: https://opening.timisoara2023.eu/program/

De același autor

Related Articles