CROSUL OncoHelp – 25 septembrie 2022. Sportul poate ajuta oamenii bolnavi de cancer!

Una din convingerile noastre a fost și este că accesul la sănătate trebuie sa fie asigurat tuturor, dincolo de situația materială sau socială a fiecăruia, noi fiind parte dintr-un proiect medical unic destinat tuturor bolnavilor de cancer din România. Acest proiect denumit Centrul de Oncologie OncoHelp s-a născut din dorința de a oferi o alternativă bolnavilor de cancer din România.  Încă de la înființare ne-am bucurat de suportul comunității, donațiile și sponsorizările au fost și sunt în continuare mecanismul prin care Asociația OncoHelp sprijină activitatea zilnică a centrului de oncologie dar și proiectele care vizează dezvoltarea serviciilor medicale oncologice.

În acest context pentru a 3-a oară, organizăm „CROSUL ONCOHELP” eveniment sportiv și caritabil prin care ne propunem să atragem atenția asupra faptului că activitatea sportivă nu ar trebui să lipsească din viața noastră și mai mult decât atât, prin participarea la acest eveniment, oamenii vor avea ocazia de a ajuta bolnavii de cancer.  Participarea la eveniment presupune achitarea unei taxe în valoare de 50 Ron și parcurgerea unui traseu de maxim 4.5 Km pe malul râului Bega

Este bine stiut faptul ca una din modalitatile prin care bolnavul oncologic lupta pentru vindecare este tratamentul medicamentos. Tratamentul oncologic este prescris pacienților pentru vindecarea cancerului, pentru diminuarea unei tumori într-o etapă premergătoare intervenției chirurgicale, pentru prevenirea răspândirii celulelor canceroase în organism sau în scop paliativ acolo unde tumora este incurabilă. Administrarea tratamentului prescris se poate efectua si in regim de spitalizare de zi pe o durata de timp care poate varia de la cateva minute pana la cateva ore, timp in care este nevoie sa asiguram pacientului confort sporit. Fotoliile speciale de chimioterapie prin designul si functionalitatea inovatoare, ofera pacientului posibilitatea de a ajusta pozitia pe durata efectuarii tratamentului perfuzabil.

Ne-am propus ca în urma acestui eveniment să strângem suma de aproximativ 32.500,00 Ron pentru achiziționarea unui număr de 5 fotolii de chimioterapie.

Programul evenimentului:

– ora 09:00 – începem distribuirea numerelor pentru cei care se vor înscrie în cursă direct la locație;

– ora 10:00 – start în cursă;

– vom alerga pe o distanță de max. 4,5 km pe malul râului Bega, cu punct de plecare și sosire – Parcul Alpinet – Timișoara

– TRASEU: Parcul Alpinet (fosta Terasă Flora) – Podul Tinereții – Podul Michelangelo – Podul Decebal – Podul Michelangelo – Podul Tinereții – Podul Traian – Parcul Alpinet (fosta Terasa Flora)

– ora 12:30 – premierea simbolică a celor care au obținut cel mai bun timp.

*punct de rehidratare la Podul Decebal;

*pe traseu vom avea voluntari a căror misiune este aceea de a oferi suport alergătorilor;

ÎNSRIERI:
– la fata locului;
– prin email la office@oncohelp.ro si achitarea taxei prin transfer bancar in contul RO65 RZBR 0000 0600 1720 1882  

Pentru detalii (scop, obiectiv, traseu si taxa) acceseaza acest link

De același autor

Related Articles