Cristina Anghelescu şi Daniel Goiţi, recital romantic la Sala Radio

Violonista Cristina Anghelescu şi pianistul Daniel Goiţi propun un recital romantic la Sala Radio, miercuri, 5 aprilie, ora 19:00. Pe afişul recitalului se vor afla Sonata nr. 1 în la minor, op. 105 şi piesa Fantasiestücke, op. 73, de R. Schumann, Romanţa, op. 28 de G. Fauré şi Sonata nr. 3 în do minor, op. 45, de E. Grieg.

Cristina Anghelescu a absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti, la clasa maestrului Ştefan Gheorghiu şi, în prezent, este solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio România. Prezenţă activă pe toate scenele din România încă din perioada studenţiei, Cristina Anghelescu a concertat în săli renumite ca Schauspielhaus din Berlin, Ceaikovski din Moscova, Teatro Monumental y Auditorium din Madrid, Smetana Hall, Praga, St. John’s Smith Square, Londra, Finlandia Hall, Helsinki ş.a. A efectuat turnee în toate ţările Europei, Taiwan, America de Sud şi de Nord şi în Africa de Sud.

Pianistul Daniel Goiţi, absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, şi-a desăvârşit formarea artistică în cadrul Academiei de Arte din Berlin, a fost invitatul unor importante festivaluri şi a realizat concerte şi recitaluri în Grecia, Austria, Republica Moldova, Franţa, Ungaria, Germania, Marea Britanie şi SUA. A concertat în România alături de cele mai importante orchestre şi a susţinut recitaluri în ţară şi peste hotare. A fost distins cu premii la numeroase competiţii naţionale: Premiul I al Concursului George Enescu, Premiul I la Concursul Internaţional Arthur Schanbel din Berlin, iar în prezent este invitat să jurizeze la importante concursuri muzicale.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Cristina Anghelescu – provine dintr-o familie de muzicieni şi a început studiul viorii cu tatăl său, cel care i-a îndrumat cu atenţie şi profesionalism formarea artistică. Ulterior, Cristina Anghelescu a absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti la clasa Maestrului Ştefan Gheorghiu, discipol al lui David Oistrah, şi în prezent este solista Orchestrelor Radio România.

Este câştigătoarea concursurilor internaţionale Jean Sibelius – Helsinki 1990, Alberto Curci – Napoli 1983, Dr. Luis Sigall – Viña del Mar 1985, Chile şi Andria 1991, câştigând, de asemenea, premiul V la J. Thibaud Paris 1981, premiul IV la Tibor Varga – Sion 1983 şi premiul IV la Concursul P. I. Ceaikovski – Moscova 1986.

Prezenţă activă pe toate scenele din România încă din perioada studenţiei, Cristina Anghelescu a concertat în săli renumite ca Schauspielhaus din Berlin, Ceaikovski din Moscova, Teatro Monumental y Auditorium – Madrid, Smetana Hall – Praga, St. John’s Smith Square – Londra; Finlandia Hall – Helsinki, cu orchestre importante la Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Caracas, Moscova, Budapesta, Londra, Helsinki (Orchestrele Radio) şi Madrid.

A colaborat cu maeştri cunoscuţi ca Leif Segerstam, Jukka Pekka Saraste, Erich Bergel, Yuri Simonov. A efectuat turnee de concerte şi recitaluri în toate ţările Europei, în Taiwan, America de Sud şi cea de Nord, Africa de Sud, etc.

A efectuat numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând pe CD, cu concertele de Mozart, Ceaikovsky, Mendelssohn-Bartholdy, Anotimpurile de Vivaldi şi cu cele două Concerte de George Lloyd, alături de renumita orchestră Philharmonia din Londra.

Daniel Goiţi – pianistul s-a impus în viaţa muzicală prin talentul său remarcabil. A fost invitatul unor importante festivaluri şi a susţinut concerte şi recitaluri în Grecia, Austria, Republica Moldova, Franţa, Ungaria, Germania, Marea Britanie şi SUA.

De-a lungul timpului a fost distins cu premii la numeroase competiţii, a obţinut Premiul I al Concursului George Enescu, Premiul I la Concursul Internaţional Arthur Schanbel, iar în prezent este invitat să jurizeze în cadrul unor importante concursuri.

În ţară a fost invitat să concerteze alături de cele mai reprezentative orchestre, iar recitalurile sale întregesc spectrul repertorial al pianistului.

Daniel Goiţi şi-a însuşit primele noţiuni muzicale la Şcoala de Muzică din Reşiţa, fiind apoi elev al Liceului de Muzică din Cluj-Napoca şi a urmat cursurile Academiei de Muzică Gheorghe Dima din acelaşi oraş, unde a studiat cu Ninuca Oşanu-Pop. Şi-a desăvârşit formarea artistică la Berlin, în cadrul Academiei de Arte.

Pianistul a efectuat numeroase înregistrări pentru radio şi televiziune multe dintre acestea fiind editate şi pe compact discuri. Cu un apreciat talent pedagogic, Daniel Goiţi este profesor universitar la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, totodată fiind invitat să susţină lecţii de perfecţionare interpretativă în SUA.

Cele mai citite

Related Articles