Corul de Copii Radio – aplaudat la Oradea, Timişoara şi Iaşi

79

Corul de Copii Radio – ansamblul Radio România care de 73 de ani este o adevărată pepinieră de talente muzicale şi care îşi poartă renumele în turnee naţionale şi internaţionale, a fost aplaudaţ ca invitat special, în trei festivaluri organizate în ţară, la Oradea, Timişoara şi Iaşi.

Sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, Corul de Copii Radio a prezentat un program variaţ care s-a bucurat de un mare succes de public. Repertoriul de turneu al ansamblului a cuprins creaţii româneşti pregătite în contextul Centenarului Marii Uniri, precum Trompetele răsună – Gavriil Musicescu, La Alba Iulia în cetate – Dan Voiculescu, Diptic maramureşean – Constantin Arvinte ş.a., dar şi piese extrem de cunoscute din musical-uri celebre ca Mary Poppinş Sunetul Muzicii sau Veronica.

Vineri, 22 iunie, în incinta Catedralei Greco-Catolice din Oradea, Corul de Copii Radio a prezentat un concert în cadrul Festivalului European Music Open (ediţia a III-a), eveniment care îşi propune să transforme Oradea într-un punct de întâlnire anual al unor mari personalităţi din domeniul artistic. Festivalul a fost organizat de Primăria Municipiului Oradea, Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Teatrul de Stat Regina Maria.

Concertul prezentat de Corul de Copii Radio la Timişoara a făcut parte dintr-un eveniment caritabil, organizat duminică, 24 iunie, în sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă Ion Vidu, de către Asociaţia Culturală Kratima. Scopul acestei manifestări a fost acela de a oferi gratuit un moment artistic pentru peste 100 de copii din centrele de plasament ale judeţului Timiş.

Publicul din Iaşi a avut ocazia de a aplauda Corul de Copii Radio în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului-Concurs Coral Internaţional pentru Tineret Gavriil Musicescu, organizat în perioada 1 – 8 iulie, de Asociaţia Iubire şi Încredere din Iaşi. Evenimentul internaţional a reunit în capitala culturală a Moldovei coruri din România, Republica Moldova, Ucraina, China, Cuba, Serbia, Senegal şi Spania.

Ansamblul Radio România a fost invitat special în cadrul Secţiunii Cantus Mundi, organizate în parteneriat cu Corul Naţional de Cameră Madrigal, partener în desfăşurarea acestui festival.

Corul de Copii Radio a participat la patru evenimente prezentate în cadrul manifestării: Concertul Coral Extraordinar prezentat pe 6 iulie în Grădinile Complexului Palaş Concertul dedicat Centenarului Marii Uniri – 7 iulie, Gala de închidere a Festivalului Gavriil Musicescu – 8 iulie, organizată la Teatrul Vasile Alecsandri şi transmisă în direct de TVR Iaşi şi un recital caritabil prezentat într-un cămin pentru persoane vârstnice.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.