Coproducția “Puntea” – premieră la Radio România Cultural

Puntea (proiecții colective pentru un viitor incert) de Oana Hodade, primul spectacol de teatru radiofonic creat de Teatrul Național Radiofonic în coproducție cu Reactor, are premiera la Radio România Cultural vineri, 16 decembrie, ora 23:00.

Premiera radiofonică a fost precedată de două avanpremiere cu public la Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca, iar din 17 decembrie va putea fi accesată online pe www.e-teatru.ro și YouTube Reactor.

În programul de mentorat al Teatrului Național Radiofonic, adresat tinerilor artiști, ne-am asociat la producția companiei independente Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca din convingerea că expertiza și tradiția TNR, în producția de teatru radiofonic, trebuie împărtășită noilor generații de artiști.

Premiul UNITER pentru Piesa anului 2021 o recomandă pe Oana Hodade ca artist tânăr cu un potențial valoros, probat și de piesa Puntea (proiecții colective pentru un viitor incert), prima sa întâlnire cu teatrul radiofonic. Piesa ne situează într-un timp și loc nu foarte îndepărtat. Un grup de oameni avansează pe jos prin ceață. Noaptea, se opresc să viseze, sub imperiul promisiunii că visele lor vor crea viitorul. La capătul călătoriei lor e puntea care face trecerea dinspre ce e înspre ce va fi. Ce îi așteaptă dincolo? Care sunt proiecțiile de viitor pe care ni le facem într-un timp în care toate reperele par să se dizolve? Cum putem să rămânem conectați la propria dorință în vremuri incerte? Ce ne bântuie în timpul nopții, ce ne dă speranță pe timp de zi?

Piesa Puntea (proiecții colective pentru un viitor incert) a fost creată pe baza ideilor participanților la atelierul de storytelling senzorial condus de Ana Maria Ciobanu, la Reactor, în aprilie 2022.

Textul și regia: Oana Hodade. Muzica, sound designul și post-producția sonoră: Vlaicu Golcea. Distribuție: Cosmin Stănilă, Andrada Balea, Lucian Rus, Alina Mișoc. Alte voci: Mihai Păcurar, Christian Har, Oana Mardare, Olivia Grecea, Doru Taloș, Cătălin Filip. Regia de studio: Janina Dicu. Inginer de sunet: Mihnea Chelaru. Redactor: Oana Cristea Grigorescu.

Coproducție a Teatrului Național Radiofonic și Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca, în cadrul programului multianual Perspective, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, care cercetează tema viitorului din pespectiva relațiilor de iubire, a celor de muncă și a spațiului personal. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN, care nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Partener media: E-teatru.

Detalii, pe www.reactor-cluj.com, pe pagina oficială de Facebook @ReactorCluj sau pe Instagram pe @reactor.cluj.

Serviciul  Comunicare  şi  Relaţii  Publice

De același autor

Related Articles