Concerte ale Festivalului „Enescu”, la Radio România Muzical şi Radio România Cultural

Ajuns în acest an la a 26-a ediţie, Festivalul debutează duminică, 27 august.

Radio România Muzical şi Radio România Cultural vor difuza 60 dintre concertele programate la Bucureşti în cadrul Festivalului „George Enescu”.

Mai mult de jumătate dintre spectacolele transmise de la Ateneu, Sala Palatului sau Sala Radio vor fi difuzate în direct, inclusiv online, pe site-urile celor două posturi ale Radioului Public.

Fiecare difuzare a unui concert, live sau înregistrat, va fi însoţită de cel puţin un interviu cu personalităţile muzicale protagoniste, majoritatea vedete ale spaţiului muzicii clasice internaţionale.

Ajuns în acest an la a 26-a ediţie, Festivalul debutează duminică, pe 27 august, şi va dura aproape o lună, până pe 24 septembrie.

Radio România este, aşa cum se întâmplă încă de la prima ediţie, din 1958, coproducător al Festivalului „Enescu”.

Prezentă cu stand propriu la Sala Radio, Sala Palatului, cât și la Ateneul Român, Editura Casa Radio a pregătit noi titluri care urmează a fi lansate cu ocazia Festivalului Internațional „George Enescu“.

Primul dintre acestea cuprinde lucrări de George Enescu interpretate de un trio redutabil de tineri interpreți români – violoncelistul Andrei Ioniță, violonista Ioana Cristina Goicea și pianista Daria Tudor. Alt album îi are în prim plan pe binecunoscutul violonist Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor Radio, și pe pianista Sînziana Mircea.

Cu ocazia celebrării a 50 ani de la înființarea Cvartetului Voces, apreciat ansamblu Radio România, apare un album ce cuprinde lucrări de George Enescu, Bela Bartok și Pascal Bentoiu, înregistrări din perioada 1988-1998. Mai mulți dintre artiștii care au semnat discuri pentru Editura Casa Radio vor participa la sesiuni de autografe, la finalul concertelor în care sunt protagoniști.

De același autor

Related Articles