Concert şi lansare CD ArgEnTango – Piazzolla, o poveste autentică la Sala Radio

ArgEnTango – un proiect unic în România, a însemnat săli arhipline cu ocazia fiecărui concert susţinut în diferite oraşe ale ţării în acest an. Editura Casa Radio a înregistrat concertul Live la Sala Radio, pentru a-l face accesibil publicului larg şi în afara sălilor de concert, iar pe 20 septembrie, la ora 19:00, lansează CD-ul! Odată cu acest eveniment, va avea loc un nou concert, programat la cererea publicului la Sala Radio. Concertul se va încheia cu o sesiune de autografe.

Pentru acest turneu binecunoscuta cântăreaţă Analia Selis a abordat un nou stil de interpretare, pe care l-a deprins în urma unei călătorii la Buenos Aires, unde a cunoscut-o pe Amelita Baltar, cea care a fost iubita şi cântăreaţa favorită a lui Piazzolla, fiind cunoscută sub numele de Vocea lui Piazzolla. Ceea ce nu puteau artiştii să găsească în România era un interpret la bandoneon, pe care l-au invitat din Argentina. Este vorba despre Omar Massa, venit special pentru acest proiect, care, la rândul său, s-a întâlnit recent cu fiul lui Piazzolla, Daniel, şi a cântat chiar pe intrumentul celebrului compozitor.

Turneul Piazzolla, o poveste autentică a avut în centru, aşadar, o puternică tripletă argentiniană formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) şi Omar Massa (bandoneon), cărora li s-au alăturat doi muzicieni români de valoare, Răzvan Suma (violoncel) şi Rafael Butaru (vioară). Aranjamentele sunt făcute de Mariano Castro special pentru acest proiect.

ArgEnTango şi-a propus să arate publicului şi o latură necunoscută a lui Astor Piazzolla, să îl prezinte aşa cum nu a fost văzut şi auzit niciodată în România. Acum, concertul cvintetului ArgEnTango se poate găsi şi pe CD.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Albumul ArgEnTango – Piazzolla, o poveste autentică este disponibil la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achiziţionat de la partenerii de distribuţie, incluzând librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Grupul ArgEnTango

Analia SELIS

După binecunoscuta carieră în muzica comercială, Analia îşi direcţionează activitatea către muzica autentică argentiniană – tangoul. Cele două ediţii ale turneului Vă place Tango?, cât şi proiectul de mare succes Tango simfonic, sunt dovada clară că tangoul este viitorul Analiei, exprimarea cea mai autentică a unui argentinian. (analiaselis.com)

Răzvan SUMA

Solist concertist şi director al Orchestrelor şi Corurilor Radio, profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti, dezvoltă o perpetuă carieră internaţională de solist, cele peste 1000 de concerte şi recitaluri pe care le-a susţinut fiind apreciate pe toate continentele. Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Răzvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violoncelişti români ai momentului. (razvansuma.com)

Mariano CASTRO

Împreună cu Narcotango, Mariano Castro în triplă calitate – interpret, compozitor şi orchestrator – a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria Cel mai bun album de tango. Cu această trupă, dar şi în calitate de pianist şi chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaţionale în Europa, Statele Unite, Canada şi America Latină. (marianocastro.ro)

Omar MASSA

Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alături de artişti precum Placido Domingo, Omar Massa este prezent permanent pe marile scene din America, Europa şi Asia, fiind invitat frecvent pentru a susţine masterclass-uri în întreaga lume. Vine în România special pentru proiectul ArgEnTango. (omarmassa.com)

Rafael BUTARU

Concertmaestru al Operei Naţionale din Bucureşti, al Orchestrei Române de Tineret a României şi al Orchestrei Simfonice Naţionale Române, violonistul Rafael Butaru este o prezenţă constantă pe scenele muzicale naţionale şi internaţionale. În calitate de solist şi ca invitat permanent al Festivalului Sonoro, a susţinut concerte alături de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic.

Serviciul           Comunicare

De același autor

Related Articles