Concert integral cu muzică braziliană

Dacă sunteți deja cu gândul la sezonul estival, ritmuri braziliene cu parfum de vacanță vă așteaptă la Sala Radio! Miercuri, 6 aprilie (ora 19:00), unul dintre cei mai apreciați dirijori brazilieni – Claudio Cohén, este invitat special la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, într-un concert integral cu muzică clasică braziliană. În programul serii veți călători imaginar pe tărâm brazilian, ascultând lucrări semnate de Heitor Villa-Lobos, Alexandre Guerra, Carlos Gomes, Cláudio Santoro, Ricardo Calderoni și Ney Rosauro.

Organizat în parteneriat de Radio România în colaborare cu Ambasada Braziliei la București și cu sprijinul Academiei Braziliene de Muzică, evenimentul face parte din programul de celebrare a Bicentenarului Independenței Braziliei, ce cuprinde mai multe evenimente comemorative, derulate pe parcursul anului 2022, în principalele orașe din toate țările cu reprezentanţe diplomatice ale Braziliei.

Unul dintre cei mai activi muzicieni brazilieni ai momentului, dirijorul Claudio Cohén este membru fondator al Orchestrei Simfonice a Teatrului Național Cláudio Santoro. A fost membru al ansamblului Quarteto de Brasília, alături de care a efectuat turnee în Brazilia, Asia, America, Europa și a înregistrat mai multe CD-uri, câştigând premiul Sharp la categoria cel mai bun disc clasic al anului 1993. Cláudio Cohen a concertat în calitate de dirijor cu orchestre din SUA, Mexic, Austria, Ungaria, Serbia, Polonia, Portugalia, Bulgaria, Finlanda, Italia, Argentina, Chile, Ecuador, Qatar, Republica Cehă, Spania, Israel, România etc.

Membru al Academiei Braziliene de Litere și Muzică și deținător al unor distincții importante acordate de statul brazilian, anul acesta Claudio Cohén a fost decorat cu Crucea de Aur pentru Artă și Știință de către Guvernul Austriei. În 2019, a început să realizeze o emisiune zilnică intitulată Ora dirijorului, la Rádio Justiça, făcând un tur al marilor opere muzicale din toate timpurile.

Concertul va fi transmis live pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical dar și live online pe site-urile celor două posturi de radio.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare. Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro dar și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

Serviciul  Comunicare  şi  Relaţii  Publice

De același autor

Related Articles