Concert extraordinar de Ziua Culturii Naţionale al Orchestrei Facultăţii de Muzică şi Teatru UVT, alături de renumitul violonist Alexandru Tomescu

Universitatea de Vest din Timişoara este mereu aproape de valorile artistice româneşti şi de promovarea culturii naţionale. De aceea, vă invităm să celebrăm împreună Ziua Culturii Naţionale printr-un concert extraordinar de muzică simfonică românească, susţinut de Orchestra Facultăţii de Muzică şi Teatru, care va avea loc sâmbătă, 15 ianuarie, ora 19:00, la Filarmonica de Stat „Banatul” din Timișoara. Difuzarea evenimentului va fi realizată în direct pe canalele TVR Timișoara și TVR 3.

Acest regal de muzică simfonică românească, oferit timișorenilor de către Universitatea de Vest, este înnobilat şi de prezenţa în postură solistică a maestrului Alexandru Tomescu, conferențiar universitar la Facultatea de Muzică şi Teatru, iar conducerea muzicală va fi realizată de lectorul universitar Sebastian Felea.

Acest concert a avut loc pentru prima dată într-o zi cu mare încărcătură simbolică, Ziua Națională a României, în capitala Italiei, țara în care se află una dintre cele mai mari comunități românești din diaspora, în prestigioasa sală „Petrassi” din „Auditorium Parco della Musica”.

Concertul susținut în această zi specială de Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara este un prilej de a simți frumusețea culturii române, mereu diversă și îmbogățită de un spirit multietnic. Cei prezenți în sala de concerte a Filarmonicii „Banatul” vor avea în față una dintre cele mai tinere orchestre din țară, iar răsplata nu va întârzia să apară, pentru că energia și dăruirea acestor tineri sunt realmente impresionante. Concertul dedicat Zilei Culturii Naționale este evenimentul de debut din seria activităților culturale desfășurate sub egida „La UVT, Cultura e Capitală!” din acest anÎn Capitala noastră, nimic nu este mai important decât să fim uniți prin artă. Să fim, așadar, împreună, bucuroși și luminați de armonia muzicii!”,  a declarat rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Programul concertului este alcătuit din următoarele lucrări:

·      Marțian Negrea – Tarantella din Suita prin Munții Apuseni

·      George Enescu – Giga din Suita nr. 2 pentru orchestră în Do major, op. 20

                        – Balada pentru vioară și orchestră, op. 4a

                                      Solist – Alexandru Tomescu

·      Ciprian Porumbescu – Balada pentru vioară și orchestră

                                      Solist – Alexandru Tomescu

·      Constantin Dimitrescu – Dans țărănesc

                                      Solist – Alexandru Tomescu

·      Béla Bartók – Dansuri populare românești

·      Paul Constantinescu – Olteneasca

·      Tiberiu Brediceanu – Patru dansuri românești

Biletele pentru concert se pot procura de la casieria Filarmonicii „Banatul”, Bulevardul C. D. Loga nr. 2,  Timișoara, iar accesul se va realiza conform normelor sanitare în vigoare.

De același autor

Related Articles