Concert dedicat dialogului cultural România – Polonia

Vineri, 10 noiembrie, de la ora 19:00, Orchestra Naţională Radio propune un concert-eveniment dedicat dialogului cultural între România şi Polonia, care o va avea ca invitată pe violonista de origine poloneză Marta Kowalczyk, în prezent concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Basel, Elveţia. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul german Gerd Schaller.

Organizat în colaborare cu Institutul Polonez din Bucureşti, concertul este programat în preziua aniversării a 99 de ani de la cucerirea independenţei de către Polonia şi celebrează, în acelaşi timp, 80 de ani de la înfiinţarea primului Institut de Cultură Poloneză la Bucureşti şi de la stabilirea relaţiilor culturale româno-poloneze.

Conceput ca un dialog între muzica clasică şi muzica contemporană, dar şi între muzica românească, poloneză şi repertoriul clasic european, programul concertului va debuta cu o lucrare în primă audiţie, Spini, de Dan Dediu. Va urma Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră, op. 35, semnat de compozitorul polonez K. Szymanowski, iar seara se va încheia cu Simfonia nr. 5 în mi minor, op. 64, de P. I. Ceaikovski.

Câştigătoare a prestigiosului Royal Philharmonic Society Award, Marta Kowalczyk a susţinut numeroase concerte şi recitaluri în săli de concerte renumite, ca Wigmore Hall sau Concertgebouw, şi a colaborat cu nume sonore ale scenei muzicale internaţionale.

Gerd Schaller este o prezenţă binecunoscută publicului de la Sala Radio pentru colaborările sale frecvente cu cele două orchestre simfonice ale radioului public, fiind un muzician foarte apreciat pentru varietatea abordărilor sale stilistice, de la repertoriul simfonic la cel de operă.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Interneţ pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

Cele mai citite

Related Articles