Concert de Crăciun: de la Stille Nacht, la Bună dimineața, la Moș Ajun!

Miercuri, 22 decembrie, de la ora 19:00, Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio vă invită la Sala Radio, la un concert special de Crăciun derulat sub bagheta dirijorului József Horváth. Repertoriul serii festive cuprinde de la partituri compuse de Händel sau Wagner, la îndrăgitele colinde românești, ca Am plecat să colindăm sau Bună dimineața, la Moș Ajun! (în orchestrația semnată de S. Pautza), dar și cântece de Crăciun din repertoriul internațional ca Joy to the World, Ave Maria sau Stille Nacht (în orchestrația realizată de J. Horváth).

Îi veți aplauda pe scena Sălii Radio pe soliștii vocali Mediana Vlad – soprană, Liviu Indricău – tenor, Olga Murariu Caia – soprană, Grazziela Frangulea – mezzosoprană, Nicolae Simonov – tenor și Cristian Ruja – bas, alături de Corul Academic Radio, pregătit de dirijorul Ciprian Țuțu.

Cariera artistică a dirijorului József Horváth este legată în primul rând de Opera Națională Română Cluj-Napoca și de Opera Maghiară din același oraș. Ca dirijor invitat, acesta a condus orchestrele filarmonicilor din țară, a fost aplaudat la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio, Orchestrei de Cameră Radio și Orchestrei Simfonice RTVE din Madrid și a dirijat, de asemenea, la Operele Naţionale Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Budapesta și Opera Brașov. A fost iniţiatorul şi directorul artistic al Festivalului Internaţional Liszt 200, organizat la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, în 2011. La Gala Premiilor Operelor Naționale din 2016, i s-a acordat „Premiul pentru cel mai bun dirijor”, pentru premierele derulate sub bagheta sa la cele două opere clujene.

Dirijor al Corului Academic Radio din 2016, Ciprian Țuțu a propus o diversificare și o modernizare a repertoriului ansamblului. Născut la Braşov, a absolvit cursurile Facultăţii de Muzică din orașul natal (specializarea Pedagogie Muzicală – dirijat cor academic şi masterat în Stilistică dirijorală). Din anul 2000, Ciprian Ţuţu este și dirijor al Corului Gheorghe Dima din Braşov. Activitatea sa dirijorală cuprinde manifestări artistice diverse, de la spectacole de operă, până la concerte à cappella, cu acompaniament, precum şi vocal-simfonice, în compania unor importante orchestre din ţară şi străinătate. Ca dirijor al corului mixt Gheorghe Dima a concertat în anul 2005 alături de orchestra Filarmonicii Dmitri Șostakovici din Sankt-Petersburg, iar în 2007 a prezentat o lucrare contemporană, alături de Filarmonica din Roma.

Concertul va fi transmis live pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, și în streaming live pe Internet, pe site-urile celor două posturi de radio.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare. Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro, dar și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

Serviciul  Comunicare  şi  Relaţii  Publice

De același autor

Related Articles