Gaudeamus Cluj 2015

Caravana Gaudeamus, organizată de Radio România prin Centrul Cultural Media si Radio Cluj,  transformă Clujul, de miercuri, 22 aprilie, şi până duminică, 26 aprilie, în capitala europeană a cărţii.

Cel mai mare dintre targurile Caravanei va reuni 80 de expozanţi care vor aduce, în pavilionul mobil din Piaţa Unirii, cele mai recente apariţii editoriale, pachete promoţionale şi concursuri pentru public.

Caravana Gaudeamus Cluj va promova campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă”, prin care vizitatorii sunt încurajaţi să cedeze volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele. Tot în cadrul Târgului de la Cluj, proiectul Invitaţi de nota 10 va recompesa şi promova olimpicii României la diferite discipline.

În mod excepţional în acest an, Târgul Gaudeamus a fost inclus în calendarul evenimentelor culturale ale oraşului-⁠gazdă, în cadrul proiectului Cluj – Capitală Europeană a Tineretului 2015. De asemenea, Caravana Gaudeamus va marca şi Ziua Mondială a Cărţii, care va fi sărbătorită pe 23 aprilie.