Caravana Bicicleta Radio România Târgu Mureş porneşte la drum!

Caravana2015

Pentru al 15-lea an consecutiv echipa Radio România Târgu Mureş porneşte la drum pe bicicletă pentru a promova un stil de viaţă sănătos dar şi pentru a se întâlni cu ascultătorii, la ei acasă, în comunităţile lor.

Şi nu sunt puţini cei care primesc în fiecare zi cele mai calde informaţii în limbile română, maghiară şi germană, 180.000 de ascultători zilnic, după cum arată ultimele cifre de audienţă.

„Ca de fiecare dată, vă spun că am emoţii mari până îi văd întorşi sănătoşi acasă şi le mulţumesc încă o dată colegilor mei pentru devotament şi pentru abnegaţia lor de a ţine vie această Caravană. Trebuie să le mulţumim celor care ne ascultă zilnic şi îşi iau informaţiile de la noi, le mulţumim pentru faptul că ne-au ales pe noi, Radio România Târgu Mureş”, ne-a spus Mirela Moldovan, managerul postului.

Liderul Caravanei, Kádár Zoltán, a menţionat că au fost parcurşi pe biciclete 10.000 de km în cele 14 ediţii anterioare şi au fost străbătute mii de localităţi. „Dacă este să socotim câţi kilometri am parcurs până acum, sunt aproape 10.000. Este ceva uluitor pentru noi, dacă vă puteţi gândi cu câţi ascultători ne-am întâlnit pe traseu în aceşti 14 ani. Scopul nostru este de a promova o viaţă sănătoasă, dar şi imaginea radioului şi, în acelaşi timp, să cunoaştem oameni şi viaţa lor, să relatăm despre toate astea, să facem poze, interviuri, reportaje, pe care să le oferim celorlalţi ascultători ai noştri zilnic, pe durata Caravanei, atât pe frecvenţele Radio România Târgu Mureş, pe site-urile www.radiomures.ro şi www.marosvasarhelyiradio.ro cât şi pe reţelele de socializare.”

Printre obiectivele proiectului sunt întâlnirile şi discuţiile membrilor Caravanei de biciclişti cu ascultătorii din localităţile de pe traseu, promovarea şi susţinerea unui stil de viaţă activ şi sănătos prin practicarea cicloturismului şi militarea pentru un mediu cu un nivel cât mai scăzut de poluare, promovarea condiţiilor propice practicării acestui stil de viaţă (realizarea şi integrarea în sistemul de circulaţie a pistelor speciale pentru biciclişti), dezvoltarea turismului activ, nemotorizaţ prin identificarea şi promovarea obiectivelor turistice din judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, creşterea interesului pentru cunoaşterea şi protejarea patrimoniului natural, cultural, tradiţional, precum şi a celui arhitectonic din această zonă.

În 2012 a venit şi recunoaşterea internaţională: locul I la secţiunea Radio a Festivalului Internaţional de Emisiuni pentru minorităţi Plaiul meu natal, de la Ujgorod (Ucraina) şi nominalizarea la Premiile Festivalului European de Radio, Televiziune şi Presă OnLine, Prix Europa, Berlin 2012 (Germania), la secţiunea Radio Market Place of Innovation, pentru emisiunea trilingvă Caravana Bicicleta Radio Târgu Mureş – The Rolling Media Caravan of Radio Targu Mures.

Caravana Bicicleta 2015 este pusă pe roţi cu sprijinul Kaufland.

Ascultând Radio România Târgu Mureş, accesând site-urile www.radiomures.ro, www.marosvasarhelyiradio.ro şi paginile de socializare facebook.com/Radiomureş facebook.com/marosvasarhelyiradio, sau twitter.com/radiomures1, afli unde opreşte Caravana, dar şi peripeţiile inerente.

Serviciul  Comunicare

De același autor

Related Articles