București FM împlinește astăzi 27 de ani!

Astăzi se împlinesc 27 de ani de la începutul emisiei postului de radio Bucureşti FM al Radiodifuziunii, primul şi singurul post de radio dedicat vieţii de fiecare zi a Capitalei. Denumit iniţial Antena Bucureştilor, apoi Radio Bucureşti, parte a reţelei Radio România Regional, Bucureşti FM este un post de radio dinamic, implicat în viaţa comunităţilor, care trăieşte ritmul exuberant al metropolei şi care poate fi recepţionat pe frecvenţa de 98,3 MHz în FM şi online, pe bucureştifm.ro.

La 17 aprilie 1990, îşi începea emisia „Antena Bucureştilor”, prin Staţia Herăstrău, pe frecvenţa de 70,4 MHz, fiind un post ce transmitea în mai multe limbi de circulaţie internaţională şi era dedicat exclusiv vieţii cotidiene din Bucureşti. Iniţiativa înfiinţării postului a fost a lui Eugen Preda, reîntemeietorul radioului public şi a preşedintelui TVR de la acea vreme, Răzvan Theodorescu.

Din studioul 26 al Radiodifuziunii Române, la ora 13:00, s-a auzit pentru prima dată „Ascultaţi Antena Bucureştilor!”.

În 2 decembrie 2002, postul Antena Bucureştilor se transformă în Radio Bucureşti, rămânând singurul post de radio dedicat vieţii de fiecare zi a Capitalei.

În 2010, postul public al Capitalei a schimbat din 20 septembrie echipele de realizatori pentru principalele emisiuni, a elaborat desfăşurătoare (Hot-clocks), un pachet audio nou şi unitar şi o campanie de promovare a noului brand, Bucureşti FM (nume şi logo).

De același autor

Related Articles