Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin îşi așteaptă cititorii din data de 2 iunie

Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin își va relua, etapizat, activitatea cu publicul, respectând o serie de măsuri sanitare și administrative, anunțate de autorități, în scopul protejării sănătății utilizatorilor și angajaților instituției.

Începând cu data de 02 iunie 2020, într-o primă etapă, vor fi disponibile serviciile de restituire și împrumut documente la:

Secția Împrumut Adulți – str.  Libertăţii, nr. 40  (Casa de Cultura et. II, tel. 0255 210 240 )

Secția Împrumut Copii – str.  Libertăţii, nr. 40  (Casa de Cultura et. II – Tel. 0255 210 669), Secția  Anglo-Americană, Secţia Franceză – Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 30-32 (Tel. 0255 224 854),

Secţia Germană „Alexander Tietz” – B-dul Revoluţia din Decembrie, nr. 22 (Tel. 0255 220 081).

Reșițenii care locuiesc în cartierul Lunca Bârzavei vor avea acces la colecțiile Bibliotecii Județene prin intermediul Filialei care se redeschide într-un spațiu nou (str. Făgărașului, Nr.18C), amenajat cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Pentru siguranța tuturor, utilizatori și angajați ai bibliotecii, pe perioada stării de alertă instituite la nivel national, accesul în bibliotecă se va face cu respectarea regulilor stabilite conform legislației de referință la care ne raportăm în această perioadă : purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată durata vizitei, triajul epidemiologic, igienizarea mâinilor cu dezinfectant pus la dispoziție la intrare și respectarea distanței de siguranță de cel puțin 1,5 m între utilizatori. Angajații bibliotecii vor desfășura activitățile purtând măști și mănuși de protecție și vor asigura igienizarea frecventă a mâinilor.

În vederea reducerii timpului de așteptare în bibliotecă, se recomandă consultarea catalogului online disponibil pe site-ul bibliotecii  ( www.bjcs.ro ) și rezervarea în prealabil a cărților dorite, prin telefon sau e-mail (contact@bjcs.ro).

Programul cu publicul pe perioada stării de alertă este de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 15:00.

Între orele 08.00 – 10.00 și 15.00 – 16.00 angajații vor lua măsurile necesare pentru dezinfectarea spațiilor de muncă iar personalul de specialitate se va ocupa de pregătirea documentelor rezervate în prealabil de cititori și izolarea cărților restituite, înainte de a fi reintroduse în circuitul de împrumut public.

De asemenea utilizatorii pot folosi serviciul ,,Întreabă bibliotecarul” disponibil la adresa de e-mail referinte@bjcs.ro precum și prin intermediul paginii web și a paginii oficiale de facebook.

De același autor

Related Articles