”Biblia pentru copii”, scrisă de preotul Constantin Necula, lansată la Gaudeamus

 Preotul Constantin Necula a lansat sâmbătă, la Târgul de Carte Gaudeamus, prima sa carte pentru copii, ‘Biblia pentru copii’.

Autorul a spus că ‘Biblia pentru copii’, lansată la standul Bookzone, este doar o primă parte în care sunt puse laolaltă câteva momente – aşteptarea naşterii, naşterea, copilăria, Buna Vestire, Botezul.

E modul meu de a spune că este timpul să ne întoarcem către cărţile pentru copii, dar la modul în care avem cărţi pentru copii ca să le creştem sufletul, nu doar să-i speriem şi să-i transformăm în nişte zombi gata de tehnicizat. Cartea este frumoasă nu datorită a ceea ce am scris eu, ci datorită ilustraţiilor lui Cezar Mandea, colegul de la Bookzone care a lucrat ilustraţia şi în al cărui talent cred că stă toată cartea aceasta. Cred că această carte este doar prima parte a ceea ce dorim să oferim pe parcursul câtorva episoade ale poveştii vieţii Mântuitorului Hristos‘, a afirmat preotul Necula.

Autorul a precizat că vor urma ‘Viaţa publică’, ‘Minunile’, ‘Vindecările pe care Domnul Hristos le face’ şi apoi ‘Patima, Moartea şi Învierea’ la modul în care copiii trebuie să afle despre credinţă.

El a afirmat că părinţii pot începe să le citească oricând celor mici din ‘Biblia pentru copii’.

Am văzut cartea ca un dialog între mine şi doi copii, Florin şi Ioana. Unii au crezut că este un sens mistic, dar nu este aşa. (…) E un mod de a spune copiilor că suntem împreună şi sper să reuşim să scriem şi o viaţă a Sfântului Apostol Pavel. Mi-aş dori o scurtă poveste a Sfântului Apostol Andrei şi, dacă se poate, vom vedea câte se vor putea face’, a mai spus preotul. 

De același autor

Related Articles