Bata Marianov, prezentare de excepție la Caransebeș

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, în colaborare Cercul de lectură „Fărâmituri de lectură cu ceai”, sprijinit de Primăria Municipiului Caransebeș organizează în data de 9 decembrie 2023, la ora 12:00, expoziția de sculptură în lemn intitulată „Scuturatul Pomilor din Rai”, aparținând artistului bănățean Bata Marianov.

Vernisajul expoziției va avea loc în sala festivă a Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș.
Cu această ocazie, artistul își dezvăluie și ipostaza de scriitor, lansându-și două dintre cele mai recente cărți apărute: „Convalescența virilă”, apărută în 2021, respectiv „Și câinii pleacă în exil”, apărută în 2023.

Dr. Ovidiu Laurențiu Roșu și scriitorul Marcel Tolcea vor face prezentarea celor două cărți.

Discursurile celor doi literați vor fi urmate de proiecția filmului „Bata Marianov: scuturatul Pomilor din Rai”, scenariul și regia fiind semnate de Ioan Cărmăzan, iar comentariul de specialitate îl are ca autor pe reputatul critic de artă Pavel Șușară, profund cunoscător al operei protagonistului evenimentului.

Manifestarea se va încheia pe ritmuri de jazz alături de muzicianul Liviu Butoi, care va susține un microrecital la clarinet și saxofon. Intrarea este liberă!

Bata Marianov este, fără îndoială ,o personalitate copleşitoare care marchează, frapează şi acaparează, pune întrebări şi studiază oameni şi fenomene sociale, politice şi artistice. Artistul migrează artistic din sculptarea lemnului și a pietrei la sculptarea cuvintelor cu dalta sentimentelor cărora le da libertatea artistică de a locui în sufletul cititorului.

De același autor

Related Articles