[AUDIO] Medicul anului 2022, profesorul Dorel Săndesc susţine campania”Muzică pentru Viaţă”

Şi vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, profesorul Dorel Săndesc, prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara susţine campania umanitară Muzică pentru Viaţă.

Dorel Săndesc, medicul anului 2022, premiat recent cu această distincţie de ROMANIAN HEALTHCARE AWARDS, singura competiţie în domeniul medical cu juriu internaţional felicită echipa Radio România Reşiţa pentru această iniţiativă.

Profesorul Săndesc nu este doar un medic de excepţie ci şi un voluntar în adevăratul sens al cuvântului pentru că la rândul său, acesta organizează foarte multe acţiuni umanitare pentru persoanele defavorizate care au acces limitat la medicină, oferindu-le gratuit celor aflaţi în nevoie, consultaţii medicale şi tratament, astfel că este omul care înţelege cel mai bine volunariatul şi importanţa mobilizării oamenilor din toate păturile sociale pentru atingerea acestui obiectiv, în cazul nostru de a ajuta copiii care suferă de cancer de la Spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara.

“Eu vă felicit pentru această campanie, este o campanie deosebită pentru că ea se adresează zonei cu suferința maximă. Noi la ATI vedem toate tragediile posibile, cele mai mari tragedii, dar nimic nu se compară ca dramă ca intensitate cu suferința unui copil și cu atât mai mult atunci când este vorba de o suferință oncologică.

Cred că este foarte important să sprijinim această campanie pentru că iată tot ce am făcut până acum, s-a văzut clar că nu e suficient doar să stăm să ne plângem, să vedem hibele și să ne plângem și este foarte util să ne implicăm pentru că astfel putem să aducem o schimbare, să aducem o îmbunătățire, să umplem un gol. Miile de oameni care au fost evaluați în campaniile noastre au beneficiat astfel de consultul de care n-au beneficiat niciodată și astfel au fost depistate patologii şi au fost prevenite evoluțiile grave. Vreau să vă spun că această implicare este pentru noi o ca o baterie, noi ne încărcăm bateriile, este o activitate care îți dă o satisfacție specială să faci să ajuți pe cineva și s-o faci voluntar.

Să dedici timpul, cunoștințele, energia, banii pentru a ajuta un om aflat în suferință și cu atât mai mult un copil este cea mai nobilă formă a solidarității umane, această activitate îți dă o satisfacție extraordinară.

Noi cei de la ATI suntem dependenți de asemenea acțiuni, căutăm mereu o nouă acțiune pentru că suntem fericiți când facem acest lucru. Iar unele studii foarte serioase au confirmat că persoanele care se implică regulat în acțiuni de voluntariat umanitare, culmea, trăiesc mai mult și au o stare de sănătate mai bună, pentru că se pare că se eliberează niște substanțe în organism, când faci aceste acțiuni, când vezi mulțumirea oamenilor, aceste subsanţe au rol antioxidant, ba se pare chiar și anti-canceros.

Deci invit toți oamenii să sprijine această campanie. Este și cea mai bună investiție pe care cineva o poate face în viața asta. O investiție atât pentru timpul vieții, cât și pentru ce va urma după.

Sunt profesor doctor Dorel Săndesc, șeful clinicii ATI de la Spitalul Județean Timișoara, prorector al Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș, vicepreședinte al Societății Române de ATI și susțin campania Muzica pentru Viață”.

De același autor

Related Articles