[AUDIO] Întâmpinarea Domnului la Catedrala Episcopală din Caransebeș

La praznicul Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi, a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Deși a fost o zi lucrătoare, un număr mare de credincioși a luat parte la slujbă, urmând exemplul Maicii Domnului, care L-a adus pe Mântuitorul Hristos în templu, pentru a împlini „Legea Domnului, că orice întâi-născut de parte bărbătească să fie închinat Domnului”. Fiecare credincios a renunțat la grijile lumești și și-a îndreptat pașii spre Biserica lui Hristos, înălțând rugăciuni ca, în clipa întâmpinării Domnului în veșnicie, să poată rosti cuvintele dreptului Simeon: „Acum slobozeşte pe robul Tău, după cuvântul Tău, în pace, că ochii mei văzură mântuirea Ta.”

PS Lucian – Episcopul Caransebeşului

Prima dorinţă de a ridica la Caransebeş o catedrală episcopală a aparţinut patriarhului Miron Cristea. Piatra de temelie a fost pusă după mulți ani la data de 27 octombrie 1996. După multă trudă din partea tuturor celor implicaţi, cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în 12 septembrie, 2010, noua catedrală a Caransebeşului, cel mai de seamă aşezământ bisericesc al credincioşilor ortodocşi din Banatul de Munte a fost târnosit. Părintele Patriarh Daniel i-a dat și al doilea hram pe „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”.

Sursa: Episcopia Caransebeşului

De același autor

Related Articles