[AUDIO] Hram la Mânăstirea Nera în ziua Bunei Vestiri

La sărbătoarea Bunei Vestiri, mănăstirea Nera din județul Caraș-Severin își sărbătorește cel de-al doilea hram. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a poposit în mijlocul obștii monahale și a credincioșilor veniți încă din ajun la hramul așezământului monahal.

PS Lucian – Episcopul Caransebeşului

Ierarhul a săvârșit Vecernia unită cu Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur în paraclisul de iarnă „Buna Vestire”. Slujba a fost înfrumusețată de răspunsurile date de maicile așezământului monahal. Numeroși credincioși cărășeni, dar și pelerini din alte zone ale țării și-au îndreptat pașii spre așezământul monahal încadrat de pădurea Munţilor Locvei, pe malul stâng al râului Nera.

Mănăstirea Nera, aflată sub ocrotirea Sfintei Cuvioase Parascheva, se află la 20 km de Oraviţa, în apropierea localităţii Sasca Montană. Principalul ctitor al aşezământului monahal fiind medicul Pavel Chirilă.

Maicile de aici se ostenesc în permanență atât pentru viața duhovnicească, cât și pentru ajutorarea celor bolnavi, întrucât în această mănăstire se prepară şi produse naturiste pentru tratarea unor afecţiuni trupeşti, dar şi pentru consum alimentar. Povățuitor duhovnicesc al obștii este părintele protosinghel Teofan Munteanu, iar stareța comunității de măicuțe este monahia Dositeia Constantin. (arhid. Pavel Canea)

De același autor

Related Articles