[AUDIO] 2 martie: zi de post şi rugăciune pentru Ucraina

Suveranul Pontif s-a arătat îngrijorat de scenariile tot mai alarmante care se profilează în Ucraina şi care ameninţă pacea tuturor. În acest context Papa Francisc a declarat ziua de 2 martie, Miercurea Cenuşii sau a Păresimilor, drept zi de post şi rugăciune pentru pace în ţara vecină.

Monsignor Johann Dirschl, vicar general al Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara a transmis pentru Radio Reşiţa că data marchează începutul postului Paştilor pentru credincioşii catolici de pretutindeni, fapt pentru care Suveranul Pontif cheamă la rugăciune mondială pentru Ucraina pe toţi aceia care se consideră fraţi şi nu inamici.

Msgr. Johann Dirschl

Episcopul diecezan József Csaba Pál a adresat în preajma Miercurii Cenușii o chemare tuturor credincioșilor: „Războiul izbucnit în vecinătatea noastră ne cheamă și mai urgent la rugăciune și post. Sfântul Părinte Papa Francisc a declarat Miercurea Cenușii zi de post și de rugăciune pentru pace în lume. Îi rog pe frații și surorile în Cristos să ia în serios această zi, să contribuim și noi, să folosim arma rugăciunii și a postului pentru a opri răul. Pe lângă ziua specială de rugăciune și post din Miercurea Cenușii, să ne rugăm în fiecare zi pentru ca războiul să se încheie. Să ne rugăm pentru cei decedați și pentru frații noștri care sunt nevoiți să-și părăsească țara. În același timp, sunt necesare și faptele de iubire și milostivire.” La îndemnul Episcopului József Csaba Pál, în primele două duminici ale Postului Mare, 6 și 13 martie 2022, în fiecare biserică a Diecezei se vor organiza colecte pentru a ajuta refugiații de război.

De același autor

Related Articles