Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12.30, la gospodăria ucraineană din incinta muzeului, pe Aleea Etniilor, un atelier dedicat gastronomiei tradiţionale cu degustare.

Activitatea culturală ,,Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post” coincide cu perioada Postului Mare, perioada de asceză premergătoare Paștilor. Postul Mare durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor, periodă în care au loc o multime de randuieli tradiționale pe care vrem să le prezentăm teoretic și practic prin ateliere de lucru cu tinerii.

Se vor prepara bucate de post spre degustare (fasole, varză, grâu, colaci) în colaborare cu prof. Mărioara Pisat de la Liceul Tehnologic ”Spiru Haret” din Timișoara”, anunță organizatorii.

Responsabilul de proiect este muzeograful Aurora Manda, iar sprijinul financiar este oferit de Consiliul Județean Timiș.

De același autor

Related Articles