Atelier gratuit de bijuterii artizanale la Centrul de Tineret „Mansarda” din Reşiţa

Joi, 6 mai 2021 de la ora 17°° la 19°° la Centrul de Tineret „Mansarda” din Reșița va avea loc un Atelier gratuit de bijuterii artizanale.

Facilitator este Sara Cojocariu, voluntar cu experiență la Centrul de Voluntariat, care ne invită să devenim creatori de bijuterii. Prin intermediul acestui atelier, tinerii vor învăța să-și modeleze propriile bijuterii folosind tehnici simple și la îndemână. Sara este un meșter autodidact pasionat, în atelierul ei creează bijuterii atemporale cu finețe și originalitate.

Pentru acest workshop unic de împărtășit sau de oferit, participanții vor realiza mai multe obiecte: cercei, coliere, brățări. Sunt bijuterii specifice tinerilor, care vor descoperi și singuri cum să selecteze din toată multitudinea de materiale, reperele necesare pentru a-și imagina cele mai originale și mai moderne bijuterii. Participanții la atelier vor afla esențialul, așa încât să fie încrezători că și singuri își pot realiza diverse creații, să-și aleagă un stil, sinonim cu eleganță și finețe care să poată fi purtate de ei, sau, să devină cadoul perfect.

Și pentru că la Centrul de Tineret Mansarda Reșița încercăm să facem lucrurile într-un mod sustenabil, responsabil și angajat, vrem să refolosim mărgele sau accesorii din bijuterii vechi pe care nu le mai purtăm. Așa că vom recicla ce găsim prin sertare, puse bine: lănțișoare, brățări sau cercei desperecheați sau de care ne-am plictisit. Le vom încadra într-o bijuterie nouă, născută din inspirația participanților.

Când vedem accesoriile frumoase care tot apar pe rețelele de socializare suntem curioși dacă și noi am putea face să devină realitate. Așa că și din acest motiv, participarea la Atelierul de bijuterii este exact ce este nevoie. Chiar dacă poate nu toți ne considerăm cei mai îndemânatici, cu încredere și sub îndrumarea Sarei Cojocariu, tot procesul va părea simplu. Este un bun start de a descoperi un nou hobby, chiar așa a început și Sara.

Atelierul este gratuit. Conform consilierului pentru tineret, Daniela Lupşan, centrul „Mansarda” oferă toate materialele și echipamentele necesare. „Cei care au vrut să participe ne-au trimis mesaj în care ne povesteau care este activitatea lor preferată în timpul liber, ce fac cu plăcere sau, ce și-ar dori să facă„, a mai subliniat aceasta.

De același autor

Related Articles