Atelier de actorie susţinut de Alina Grigore la Ceau, Cinema!

Pasionaţii de film sunt invitaţi să se înscrie la un curs de actorie pe care îl va susţine actriţa, scenarista şi regizoarea Alina Grigore în cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara. Atelierul Ceau, Cineva! este organizat în acest an în parteneriat cu şcoala de actorie InLight.

În perioada 15-17 iulie, participanţii la acest curs intensiv vor învăţa de la Alina Grigore şi echipa ei instrumentele pe care le foloseşte tehnica de actorie de film InLight, de la explorarea propriei personalităţi şi a personalităţii celuilalt, la lucrul în echipă, studierea limbajului cinematografic, învăţarea termenilor uzuali pe platoul de filmare şi crearea unui C.V. şi a unui headshot pentru cariera de actor de film. De asemenea, cursanţii vor avea acces la proiecţii din cadrul Ceau, Cinema!

Participarea la atelier este gratuită, iar locurile sunt limitate. Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să completeze formularul disponibil pe site-ul ceaucinema.ro: Atelierul Ceau, Cineva!

Alina Grigore este actriţă, scenaristă şi regizoare. A jucat în filme precum “Aurora” (2011), în regia lui Cristi Puiu, şi “Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011) şi “Ilegitim” (2016), ambele în regia lui Adrian Sitaru. Debutul său în regie, “Crai nou” (2021), a obţinut anul trecut premiul cel mare, Scoica de Aur, la San Sebastian, cel mai important festival de film din Spania. În 2011, a creat şcoala de actorie InLight, pe care o conduce împreună cu actorul Robi Urs.

De același autor

Related Articles