Ascultă 5 minute de muzică clasică revine în spaţii neconvenţionale

Hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firme – sunt spaţiile neconvenţionale unde marea muzică a tuturor timpurilor se va auzi în fiecare zi a lunii octombrie, în cadrul proiectului “Ascultă 5 minute de muzică clasică“, iniţiat de Radio România Muzical şi desfăşurat fără întrerupere începând cu anul 2010.

Celebre lucrări muzicale devin parte a ambientului sonor propus de partenerii proiectului, toate, în interpretarea unor prestigioşi interpreţi români. Majoritatea sunt înregistrări recente din stagiunile Orchestrei Naţionale Radio şi a Orchestrei de Cameră Radio.

Ascultă 5 minute de muzică clasică” are o istorie neîntreruptă de 12 ani, desfăşurându-se în spaţii neconvenţionale din întreaga ţară. Prima ediţie a avut loc în octombrie 2010 şi de atunci, pe parcursul lunilor martie şi octombrie, în fiecare zi, publicul a avut şansa de a descoperi sau redescoperi marile opusuri ale muzicii clasice, în spaţii neaşteptate, audiţii întâmpinate pozitiv atât de clienţii, cât şi de angajaţii partenerilor proiectului. De-a lungul timpului, în cadrul aceluiaşi proiect, au fost organizate şi concerte cu muzicieni români, care s-au bucurat de un deosebit succes la public.

Partenerii proiectului sunt nume importante din retailul şi business-ul românesc.

Mai multe informaţii despre această campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute, acolo unde pot fi ascultate atât piesele propuse în spaţiile neconvenţionale, cât şi cele propuse elevilor din şcoli.

De același autor

Related Articles