Mii de români au trecut pragul Târgului de carte Gaudeamus

Radio România vă invită astăzi la ora 17:00, la standul România Centenar din cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus – Radio România, la evenimentul de lansare a eBook-ului Istoria românilor în 100 de momente esenţiale, realizat pentru a marca 100 de ani de la făurirea României Mari şi 90 de ani de la înfiinţarea Societăţii Române de Radiodifuziune.

Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai importantă a istoriei româneşti şi, de aceea, acum, la aniversarea Centenarului, este mai mult decât necesar să reafirmăm valorile naţionale, să prezentăm cele mai importante momente din istoria poporului român, pentru că viitorul unei naţiuni este strâns legat de moştenirea trecutului, deoarece „un popor care nu îşi cunoaşte istoria e ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii” (Nicolae Iorga).

Istoria românilor în 100 de momente esenţiale este parte a proiectului Eu aleg România derulat din anul 2014 de Studiourile Teritoriale Radio România. Ediţia din acest an a proiectului prezintă imaginea unei naţiuni puternice, unite, demne şi independente, care contribuie şi astăzi la formarea patrimoniului mondial.

eBook-ul Istoria românilor în 100 de momente esenţiale este realizat în limbile română şi engleză, de Radio România Regional cu sprijinul Editurii Casa Radio şi al Agenţiei de presă RADOR şi poate fi descărcat gratuit de pe site-ul www.romaniaregional.ro.

Mii de români au trecut, şi ieri, pragul Târgului de carte Gaudeamus – Carte de învăţătură, organizat de Radio România, la Pavilionul Central Romexpo, din capitală. Această ediţie, a 25-a, este dedicată Centenarului Marii Uniri şi împlinirii a 90 de ani de existenţă a postului public de radio. În cadrul unei mese rotunde, coordonatorul lucrării „Istoria jurnalismului din România”, Marian Petcu, a spus că Radioul public este una dintre cele mai mari instituţii culturale şi că îl vede bine aşezat pe oferta de media şi în următoarea sută de ani.

Târgul Internaţional Gaudeamus poate fi vizitat până duminică, inclusiv. Accesul se poate face pe baza biletelor de intrare, în valoare de 5 lei, şi a abonamentelor, care costă 10 lei. Copiii sub 7 ani, elevii, studenţii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori şi jurnaliştii au intrarea liberă.


„România Centenar” este tema de anul acesta a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, organizat de Radio România, care s-a deschis ieri la Pavilionul Central Romexpo din Capitală.

Sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire i se adaugă două evenimente din viaţa radioului public – a subliniat, la deschidere, Preşedintele Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin.

„Cartea reprezintă excelenţa şi – celebrând-o – ne celebrăm pe noi şi ne amintim de valorile spirituale ale acestui pământ” – afirmă preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, preşedinte de onoare al Târgului Gaudeamus.

300 de expozanţi propun, până duminică, la Gaudeamus, 900 de evenimente. Reducerile cu care vin editurile participante la târg sunt substanţiale.