„A fost odată ca niciodată”, Alexandrina Halic vă spune o poveste la Radio România Cultural

Începând de astăzi, 5 decembrie, de la ora 21:00, seară de seară, Alexandrina Halic va interpreta douăzeci de poveşti inedite semnate de scriitori iluştri ai genului, precum: Petre Ispirescu, Hans Christian Andersen, Luigi Capuana, Guido Gozzano, Helen Beatrix Potter ori Fraţii Grimm, în traducerea şi dramatizările scriitoarei Sanda Socoliuc.

Continuând tradiţia marilor voci ale teatrului românesc care au fost invitate să interpreteze poveşti la microfonul Teatrului Naţional Radiofonic, dacă ar fi să amintim doar înregistrările anilor 2000, în care monştri sacri precum: Mircea Albulescu, Ilinca Tomoroveanu, Mariana Mihuţ, Rodica Mandache, Victor Rebengiuc sau Ion Caramitru au istorisit basme în cadrul amplului proiect „A fost odată ca niciodată” difuzat la Radio România Cultural, Alexandrina Halic a acceptat să se ni se alăture.

Personalitate emblematică a teatrului pentru copii, pe scenă, la televiziune și la Radio, actriţa Alexandrina Halic este însăşi întruchiparea Copilăriei. Într-o carieră impresionantă ce numără, până acum, mai bine de jumătate de veac, marea actriţă a interpretat cele mai îndrăgite personaje ale literaturii pentru copii, din toate timpurile.

Sunteți invitați să ne bucurăm împreună de acest cadou din partea Teatrului Național Radiofonic, pentru un decembrie magic!

Serviciul  Comunicare și Relații Publice

Cele mai citite

Related Articles