A doua ediție a Taberei de Creație Literară pentru Tineri Scriitori „Petre Stoica” va avea loc în acest sfârşit de săptămână la Jimbolia

Universitatea de Vest din Timișoara și Muzeul Presei „Sever Bocu” din Jimbolia organizează a doua ediție a Taberei de Creație Literară pentru Tineri Scriitori „Petre Stoica”. În perioada 1 – 4 septembrie, nouă tineri scriitori – poeți, prozatori și eseiști – din țară și din Republica Moldova, se vor întâlni la Casa Memorială „Petre Stoica” pentru a crea și pentru a face cunoștință cu publicul jimbolian.

Cei nouă rezidenți vor lua parte la o serie de ateliere cu scriitori precum Adriana Babeți, Andrei Ujică, Borco Ilin, Alexandru Potcoavă și vor participa la o serie de tururi ghidate în orașul din Banat care se mândrește cu șase muzee și case memoriale, dar și în Timișoara.

În programul evenimentului există și momente culturale pentru întreaga comunitate, în fiecare dintre cele patru zile urmând să fie organizate discuții, alături de momente muzicale și de literatură. Astfel, în prima zi a taberei, publicul este așteptat de la ora 19:00 să participe la un dialog cu Mircea Mihăieș și Vasile Popovici, iar apoi pot continua discuțiile despre literatură, pe muzica mixată de dj Rizhome. Vineri, vor intra în dialog în frumoasa curte din Jimbolia Marcel Tolcea, Mircea Dragu și Adriana Babeți, iar seara vor pune muzică de pe vinil dj Angel și dj Mrk. Sâmbătă, jimbolienii și toți cei prezenți vor asista la un dialog între Andrei Ujică și Adriana Babeți, iar după se vor bucura de un concert susținut de Călin Torsan & Cri Gri Light. De asemenea, librăria „La Două Bufnițe” va fi prezentă cu un stand de literatură română contemporană.

Ultima zi a taberei se va desfășura în Timișoara, unde cei nouă tineri scriitori vor participa la un atelier de creație coordonat de Andrei Ujică, iar seara, de la ora 18:00, vor participa la un tur ghidat, împreună cu Adriana Babeți. De altfel, turul ghidat este deschis publicului larg.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „UVT are porțile deschise și, în același timp, iese în agora și oferă evenimente culturale și educaționale în beneficiul cât mai multor oameni. Cultura trebuie să ajungă din centrul Timișoarei până în cartierele mărginașe, trebuie să se adreseze studenților, liceenilor, pensionarilor, muncitorilor, corporatiștilor, funcționarilor, tuturor. Tabăra de Creație Literară pentru Tineri Scriitori „Petre Stoica” aduce laolaltă tineri talentați din toată țara și nu numai. Credem că acest eveniment are potențial să crească în următorii ani, astfel încât să aibă un caracter internațional, cu invitați de prestigiu din Europa.

Evenimentele din cadrul Taberei de Creație Literară pentru Tineri Scriitori „Petre Stoica” se vor desfășura în curtea Casei Memoriale „Petre Stoica”, aflată la adresa: strada Emmerich Bartzer, numărul 14, Jimbolia, județul Timiș. Acest proiect cultural este finanțat de Primăria Orașului Jimbolia, Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Sursa foto: enasterea banateana.ro

De același autor

Related Articles