113 ANI de la înființarea liniei ferate ORAVIȚA-BERZOVIA: 10 Februarie 1909 – 10 Februarie 2022

Această linie ferată a fost construită de către Societatea de Căi Ferate Locale Oravița-Bocșa Montană-Reșița cu scopul scurtării drumului cărbunelui dintre Anina și Reșița.

Linia CF 123 este foarte importantă pentru Banatul Montan, întrucât oferă legătură între Reșița, Timișoara și Oravița, iar călătorii ce doresc să circule cu trenul pe Semmeringul Bănățean puteau folosi această linie ca să ajungă din diferite colțuri ale țării, doar cu trenul!

În urmă cu aproximativ 3 ani, circulația trenurilor de călători a fost suspendată, după retragerea operatorului privat Regio Călători pe data de 31 martie 2019, respectiv o lună mai târziu, după eforturile tardive depuse de CFR Călători prin punerea unei perechi de trenuri între cele 2 localități, doar de “gura lumii”!

În prezent, linia se află într-o stare avansată de degradare, dovadă că cei de la CFR Infrastructura, prin Regionala CF Timișoara, nu apreciază valorile Banatului Montan și nu o reabilitează, pentru a se reintroduce trenurile de călători și de a oferi o legătură feroviară cu trenul Semmeringului Bănățean.

Sursa: facebook Trainspotting Oravita

De același autor

Related Articles