Naționala de fotbal a Irlandei s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2016, după ce a învins echipa Italiei cu scorul de 1-0 (0-0), în meciul care a avut loc miercuri pe stadionul „Pierre Mauroy” din Lille, în Grupa E a competiției.

Unicul gol a aparținut lui Robbie Brady, în minutul 85, după centrarea lui Wes Hoolahan.

Înaintea meciului, Italia era deja calificată în optimi de finală, din postura de câștigătoare a grupei, în timp ce Irlanda avea nevoie de victorie pentru a merge mai departe, scrie Agerpres. Succesul de la Lille a făcut ca Irlanda să încheie grupa pe locul 3, cu 4 puncte. Irlanda a acces în optimi de finală ca una din cele mai bune patru echipe clasate pe locul 3.

Cele două naționale clasate pe locul 3 care au părăsit competiția sunt Turcia și Albania.

Meciul a fost condus de românul Ovidiu Hațegan, ajutat de compatrioții săi Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe (arbitri asistenți) și Alexandru Tudor și Sebastian Colțescu (arbitri asistenți adiționali).

Irlanda avea până acum o singură victorie la un Campionat European, la primul său meci de la turneul de debut, în 1988 (1-0 cu Anglia).

Italia, care a câștigat Grupa E, cu 6 puncte, va întâlni în optimi de finală Spania, câștigătoarea ultimelor două ediții ale competiției.

Irlanda va juca împotriva Franței, gazda turneului final.