EURO 2016. Franța – Islanda, ultimul sfert de finală

Ultimul sfert de finală de la Euro 2016 se joacă în această seară, de la ora 22:00, la Paris, peStade de France, între naționala țării gazdă și Islanda. Partida va fi arbitrată de o brigadă olandeză, condusă la centru de Bjorn Kuipers, informează digisport.ro.

Franța este cu siguranță marea favorită a acestei întâlniri, însă reprezentativa condusă de Lars Lagerback și Heimir Hallgrimsson a demonstrat de-a lungul turneului că e o echipă solidă, capabilă de surprize de proporții. Nordicii sunt neînvinși în cele 5 meciuri disputate la Euro 2016 și în optimi au trecut de Anglia.

Statistica e și ea de partea echipei pregătite de Didier Deschamps. Franța e neînvinsă în precedentele 11 întâlniri directe cu Islanda, bifând 8 victorii și 3 remize. În toate acestea partide reprezentativa “Cocoșului Galic” a marcat 30 de goluri și a primit doar 8. Ultimul meci direct a avut loc în 2012, la Valenciennes. Islanda a condus cu 2-0 la pauză dar echipa condusă la acea vreme de Laurent Blanc a întors rezultatul în repriza secundă.

Nordicii au tot lotul valid pentru duelul de azi, în timp ce de la francezi vor lipsi Coman, Rami șiKante. Primul este accidentat în timp ultimii doi sunt suspendați. Giroud și Koscielny vor lipsi din semifinale în cazul în care vor fi avertizați azi și Franța obține calificarea. În aceeași situație sunt și 9 islandezi: Arnason, B. Bjarnason, Gudmundsson, Gunnarsson, Halldorsson, Saevarsson, Sigthorsson, G. Sigurdsson, Skulason.

Cele mai citite

Related Articles