Rareş Bogdan, ofertat de Klaus Iohannis pentru conducerea TVR

Rares Bogdan, realizatorul emisiunii “Jocuri de putere”, de la Realitatea TV, a dezvăluit într-o şedinţă a Consiliului Național al Audiovizualului, că președintele Klaus Iohannis i-a propus să reprezinte președinția în Consiliul de Administrație al TVR. Ulterior, ar fi putut ajunge presedinte director general al postului public.

Rareș Bogdan: “În pauza emisiunii am fost sunat de către un domn să mi se spună că președintele României dorește să vorbească cu mine a doua zi – dânsul fiind la Bruxelles – să-mi facă o propunere. Am acceptat să vorbesc cu dânsul. A doua zi am sunat, am vorbit cu consilierul domniei sale. Și domnul președinte mi-a spus: Aș vrea să mergi la Televiziunea Română din partea Președinției României ca reprezentat în Consiliul de Administrație și ulterior propunere de președinte, director general.

Erau două propuneri: eu și urma ca, dacă eu nu accept, să-i propună domnului Tolontan. Așa s-a și întâmplat. Am sunat la domnul Gușă, i-am spus că domnul Președinte m-a sunat, că mi-a făcut această onoare, că mă pot duce membru în CA doar dacă membrii consiliului și Parlamentul acceptă să fiu în continuare moderator la Realitatea TV. Am sunat juriștii, mi-au spus că nu se poate, că e conflict de interese. L-am sunat pe domnul Președinte și i-am mulțumit, i-am spus: Domnul Președinte, vă mulțumesc, nu cred că este oportun.

70% din refuzul meu era generat de faptul că eram absolut convins că-l pun pe Președintele României în situația în care Președinția să intre în aceeași situație cu Partidul Național Liberal. În cazul în care nu exista scrisoarea celor 40 și reacția mea de joi seara, vineri, vă spun cu sinceritate, că aș fi spus da, cu riscul să nu mai apar pe sticlă, dar din dorința de a face ceva la televiziunea publică“. Ulterior, Rareș Bogdan a declarat pentru sursa amintită că a fost sunat de consilierul președintelui, Andrei Muraru.

Sursa: ziuanews.ro

Foto: pressone.ro

De același autor

Related Articles