Asociaţia Română de Istorie a Presei solicită preşedintelui să nu promulge legea care anulează taxa radio-TV

Legea taxelor continuă să stârnească nemulţumiri în rândul organizaţiilor de media.

Asociaţia Română de Istorie a Presei i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohanniş în care îi solicită să NU promulge legea prin care este desfiinţată taxa radio-TV.

”Către Administraţia Prezidenţială
Domnului Preşedinte Klaus lohannis

Stimate Domnule Preşedinte,

Asociaţia Română de Istorie a Presei îşi exprimă dezacordul privind promulgarea legii ce anulează taxa radio-TV. Considerăm că actul normativ va duce la reducerea independenţei editoriale a Societăţii Române de Radiodifuziune şi a Societăţii Române de Televiziune, fiind în detrimentul cetăţenilor, a democraţiei şi a misiunii publice asumate de către cele două instituţii.

Considerăm că, prin eliminarea taxei radio-tv şi finanţarea integrală de la bugetul de staţ va dispărea legătura directă dintre public şi Radio Romania – TVR, iar cele două instituţii media vor deveni vulnerabile în faţa influenţelor partidelor politice, sindicatelor, organismelor comerciale ori a diverselor grupuri de presiune. O astfel de situaţie ar crea un prejudiciu de imagine celor două entităţi media, care şi-ar pierde credibilitatea şi, impliciţ ascultătorii şi telespectatorii.

Mai mulţ finanţarea de la bugetul de stat s-ar putea dovedi precară, ceea ce ar impune reducerea activităţii, programe de o mai slabă calitate, acoperire incompletă a agendei zilnice şi, automaţ informarea fragmentară a publicului.

În consecinţă, vă solicităm să nu promulgaţi actul normativ.

Asociaţia Română de Istorie a Presei”

Aceasta nu este prima scrisoare adresată preşedintelui pe tema legii taxelor. Mai multe organizaţii, printre care Uniunea Creatorilor de Emisiuni Radiofonice, Uniunea Ziariştilor Profesionişti şi Asociaţia Presei Române, au trimis scrisori către Administraţia Prezidenţială, în încercarea de a-l convinge pe Klaus Iohannis să nu promulge legea taxelor.

Vă reamintim că actul normativ a trecut de Senat şi Camera Deputaţilor. Următorul pas este ca preşedintele să decidă dacă va promulga sau nu legea. Referitor la acest lucru şeful statului a precizat că ia în calcul retrimiterea documentului în Parlament.

De același autor

Related Articles