În ce lume trăim?

nebunie-in-pestera-lucia-1280x800De multe ori mă scutur și încerc să mă dezmeticesc ca după un vis urât; acest coșmar ar trebui să se termine, să mă trezesc și totul să revină la normal. Atâta doar că această stare de anormalitate, această nebunie  nu e un vis, din păcate e cruda realitate. Trăim într-o lume nebună, dar nebună rău de tot. Credeam că doar la noi, în România, fiecare face ce vrea, când vrea, cum vrea și cât vrea. Din păcate întregul mapamond a intrat parcă într-o spirală care se rotește, se rotește, tot mai repede, înghițindu-ne și singurul neuron valabil.

O nouă teorie a devenit virală pe internet: Iohannis este în spatele dezastrului de la Clubul Colectiv; și asta, doar pentru a avea Guvernul său. Refuz să cred asta din toată ființa mea. Dacă acest lucru se dovedește a fi adevărat, atunci merităm să fim rași pur și simplu de pe hartă. Dar nu e singura nebunie. Furturile din banul public, continuă cu și mai mare îndârjire; și se fură și se fură cu milioanele; de euro, desigur. Fără frică, fără jenă, fără rușine. Până la urmă, constat că procurorii sunt prea puțini în țara asta pentru a face curățenie; iar curățenie nu se poate face până la recuperarea banilor furați.

Guvernul tehnocrat fuge după cei care nu au niciun venit, pentru a-i obliga să-și plătească asigurările de sănătate; ai n-ai bani, plătești lunar CAS-ul. Nu interesează pe nimeni cum ai reușit să supraviețuiești doar din alocația copilului, trebuie să scoți banul. De unde, nu interesează pe nimeni. Asta în timp ce companiile statului, datorează la același buget al sănătății peste un miliard două sute de milioane de euro. Pe ei nu-i mai întreabă nimeni de ce nu au plătit nimic.

Încerc să las mizeriile care se întâmplă în România și să aflu ce mai e nou în lumea largă. Credeți că mă pot liniști? Ei aș! Probleme curg valuri, valuri din toate colțurile lumii. Germania va primi doar 200 de mii de refugiați musulmani din milioanele care se anunță. Restul? Spălați-vă cu ei pe cap, pare să se descotorosească d-na cancelar de problemă; Partidul Jobbik cere audierea ambasadorului român în Parlamentul ungar, invocând ceea ce consideră a fi mai multe măsuri antimaghiare luate de guvernul român în ultimele luni; Orientul Mijlociu, dă în clocot: Arabia Saudită amenință că va reacționa la „agresiunea iraniană”; Corsicanii vor să se rupă de Franța, asemeni Catalunyei în Spania.

Prea multă răutate, prea multe conflicte, prea multă ură și prostie. Desigur, exemplele pot continua la infinit; zilnic apare ceva de care de crucești și nu-ți vine să crezi dacă e aievea sau doar un vis urât și nu poți să nu te întrebi: oare în ce lume trăim?

Dan Agache

Sursă foto: vistawallpapers.ro

Cele mai citite

Related Articles